11 ago 2015

La Patata

La patata és el tubercle més conreat i consumit al món. És la base de l’alimentació de moltes comunitats i cultures i com a tal és important conèixer les seves utilitats i varietats.
Per això avui volíem fer un petit recorregut per les diferents patates que tenim i destacar quines són les característiques d’unes i altres.
Varietat Kennebec: Aquesta juntament amb la monalisa són patates molt versàtils. És bona per fer al forn, a la brasa, per fregir, bullir o fer al microones. kennebec
Normalment són mida més aviat mitjana-petita. En aquest cas, són totes aquelles patates que per les condicions climatològiques, per terra, l’altitud dels conreus i la zona de cultiu confereixen unes característiques pròpies a la patata que ara tenen denominació d’origen. Com la resta de patates de la varietat és bona per a diferents usos.
Varietat Violeta:Popularment es coneix com patata violeta a una varietat, d’aquest ancestral i apreciat tubercle, de color violeta que pot variar en la seva tonalitat, i fins i tot mostrar tons més blavosos o jaspiats amb tons blanquinosos, això a causa dels múltiples intents d’hibridar i cultivar aquesta selecta patata coneguda també com a Vitelotte, Négresse, Tòfona de la Xina o patata blava, habitada o negra, entre altres noms.
ptlila_
La patata violeta o vitelotte es distingeix per tenir una pell morada, gairebé negra, i una carn violeta, hi ha a més diferents varietats de patata violeta, és a dir, n’hi ha allargades com les patates ratte, n’hi ha també rodones. Encara que pugui semblar que la patata violeta és un cultiu jove, la veritat és que és molt antic, poc habitual, menys productiu que les patates blanques.
Varietat AgraLa patata Agra és la més recomanable per fregir. Aconseguireu amb elles unes patates fregides molt cruixents per fora però ben toves per dins. Gairebé tot l’any podrà trobar patata Agra. És molt compacte i té una pell fina. Solen tenir una mida més aviat gran.
pti
La Patata Agra és ideal per fregir ; en el format ” xips ” el resultat són unes patates daurades i cruixents , i en el format de ” tires ” queden daurades i cruixents per fora i tendres per dins . Però també són molt bones bullides , cuites o al forn, ja que en cuinar no es desfan ia més tenen un sabor molt agradable
Varietat MonalisaÉs juntament amb la Kennebec una de les patates més versàtil a la cuina.És la més comuna ,  serveixen per a tot, encara que són més ideals per fregir , encara que per què no per cocció i forn.
PTM_
És potser la patata més versàtil del mercat.  Bullida es fa ràpid i queda tova i al forn també es fa més ràpid i queda estovada. No es recomana per fer purés, però sí que pot utilitzar per fregir, encara que no és tan ideal com l’agra.
Varietat Buffet Recomanable per fer purés, sopes i cremes però també per menjar-la bullida amb altres verdures. Destaca per la seva cremositat. Hi ha dues varietats de bufet, la blanca i la vermella, ambdues destaquen per ser molt saboroses.
PTF
Varietat Red Pontiac : Aquesta última varietat és molt fàcil de detectar pel color vermell de la seva pell. És la més còmoda per coure i fer al vapor. I no tant recomanable per a altres usos.
ptrp
Patata semitemprana o nova. Pell també vermella i carn blanca. Versàtil. És sensible als cops, i llegeixo que és una de les millors per coure, ja que no desfan i es mantenen enteritas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario