15 ago 2015

Els 9 millors llocs de tot el món per menjar carn

1. Takayama, Japó

Japó és conegut internacionalment per la seva famosa i premiada carn de Kobe, tot i que els autèntics mestres de la carn saben que la millor varietat es troba a Takayama, un poble a la prefectura de Gifu, llar de la increïble vedella d'Hida. Aquesta rosada carn, que en molts restaurants locals podrà ser posada a la planxa pel mateix comensal en la seva pròpia taula, es pot acompanyar de verdura, salses regionals i, per descomptat, un bon cigaló de sake.




2. Sardenya, Itàlia

La mediterrània illa de Sardenya és coneguda per tots com una popular destinació turística de sol i platja. No obstant això, el viatger espavilat trobarà a l'interior de l'illa una de les més suculentes i antigues tradicions culinàries: El seu Porcheddu. Si vols menjar la millor carn de porc cuinada a la manera tradicional, rostit sencer i servit en la seva pròpia salsa, hauràs d'endinsar-te en els restaurants locals de l'interior de Sardenya.
Sardenya




3. Buenos Aires, Argentina

Potser no hi ha un lloc millor al món on menjar carn que a l'Argentina, país en el qual les graellades formen part de la seva cultura, convertint-lo en un dels principals productors de carn del món i llar de les més impressionants barbacoes. Durant les festes locals, tant a Buenos Aires com a altres ciutats i pobles del país, impressionants files de carn de vaca i xai es rosteixen a foc lent deixant com a petjada un munt de cendres fumejants.




4. Nairobi, Kenya

Kenya és la capital africana de la carn, sent el seu plat nacional el nyama choma, o el que és el mateix, carn a la graella. Un dels restaurants més visitats i, per descomptat, més famosos, de Nairobi és el llegendari Carnivore que, com el seu propi nom indica, té la carn com a punt fort. Es tracta d'un asador a l'aire lliure que serveixen des de clàssics com porc, vaca o pollastre, fins a carns més exòtiques com cocodril, senglar o camell.
nairobi.




5. Xian, Xina

Si el que t'agrada és prendre el teu temps i menjar cada tall a l'aire lliure, no hi ha millor lloc que els carrers de Xian, a la Xina. Els amants de la carn tindran la seva oportunitat en aquesta ciutat multicultural, que ofereix al seu barri musulmà millors llocs de carrer, sinònim de bona qualitat a baix preu. En aquesta zona no turística podràs tastar carns estil kebab de xai o vedella, amanits amb una àmplia varietat d'espècies i salses pròpies de la llunyana Àsia.



6. Segòvia, Espanya

Per descomptat, no podia faltar un dels plats més famosos d'Espanya, el garrí, i que millor lloc per menjar que a Segòvia. Només per la visita a l'internacionalment conegut fonda Casa Cándido ja val la pena una volta per aquesta preciosa ciutat. El garrí s'enforna de forma simple, només amb un parell de branquetes de farigola i una mica de vi blanc, però així i aquest restaurant centenari fa difícil una reserva d'última hora, ja que sempre aconsegueix estar ple. I per alguna cosa serà.





7. Montevideo, Uruguai

El fet de ser veí d'Argentina no impedeix a Uruguai tenir també una ancestral tradició de graellades. Els rostits uruguaians són famosos per ser més un acte social que un àpat en si mateixa, de manera que sempre es prenen entre amics. Montevideo ofereix al visitant una gran varietat de restaurants especialitzats en rostits, en els quals el típic plat del dia sol ser la vedella, especialment les costelles, així com les populars salsitxes locals, tot això servit amb una mica de sal, una simple amanida i una copa de vi de la zona.




8. Porto Alegre, Brasil

La cultura del sud del Brasil ha gaudit històricament d'una dieta rica en carns, una tradició que avui dia continua amb el churrasco, cosa que implica una amplíssima varietat de les millors carns enfilades i cuinades lentament sobre les obertes flames. El  dia d'avui, aquesta tradició s'ha implantat a tota la resta de Brasil, i fins i tot a nivell internacional, perquè ja és fàcil trobar churrasquerías d'estil brasiler en diferents ciutats del món. Amb tot, els aficionats a aquestes sucoses carns agrairan una visita a la ciutat de Porto Alegre, capital de la carn i capital de Rio Gran do Sul, la regió en què va començar la tradició.




9. Praga, República Txeca

La República Txeca i la seva elegant capital, Praga, són destinacions cada vegada més populars pels viatgers internacionals, cosa que dóna als fans de la carn una oportunitat de tastar les més clàssiques tavernes txeques. La Klobasa o salsitxa fumada és d'allò més típic, però els famolencs carnívors no han de deixar de clavar la dent en els més tendres plats de porc estofat, costelles o pinxos a la graella.


No hay comentarios:

Publicar un comentario