12 ago 2015

Els 10 millors pernils

JOSELITO GRAN RESERVA

La marca de pernil ibèric més coneguda dins i fora d'Espanya. Curat a Guijuelo, es comercialitzen uns 40.000 a l'any, després d'un període en celler d'entre 24 i 30 mesos. Ara venen una edició especial Vintage 2004 en estoig dissenyat per Moneo que es converteix en llum.

Peça sencera: 70 euros / quilo (aprox.). Edició especial Moneo: 3.000 euros. www.joselito.com

CARRASCO

Una de les grans marques de Guijuelo. Amb porcs negres de pura raça que es crien a les deveses de Salamanca i Extremadura, la família Carrasco porta quatre generacions elaborant excel·lents pernils, amb aromes tan intensos com el seu sabor.

Peça sencera: uns 52 euros / quilo (aprox.). Sobre de 100 grams: 18 euros. www.carrascoguijuelo.eu

SERRA MAJOR DE JABUGO GRAN 10 Vetes

Aquest pernil ibèric pur de glans procedeix d'una curació de més de 36 mesos en els cellers artesanals que l'empresa Consorci de Jabugo té en aquesta localitat de la serra de Huelva. Peces amb sabor potent i el punt just de sal.

Peça sencera: 56 euros / quilo (aprox.). Sobre de 100 grams: 16,60 euros. www.sierramayordejabugo.com

SERRA DE SEVILLA

Amb una petita producció (poc més de 14.000 porcs ibèrics purs), aquesta empresa sevillana elabora a la serra nord de la província uns pernils de gran presència, aromàtics, amb sabor intens i persistent i uns subtils tocs dolços.

Peça sencera: uns 42 euros / quilo (aprox.). Sobre de 100 grams: 13 euros. www.sierradesevilla.com

CINC JOTAS RESERVA

Sánchez Romero Carvajal va ser una empresa pionera en l'elaboració de pernils de pur porc ibèric a Jabugo. Amb una curació mitjana de 24 mesos, destaca per les seves aromes, per la seu excel·lent gust a la boca i per la seva textura. A la venda a El Corte Inglés.

Peça sencera: 70 euros quilo (aprox.). Sobre de 100 grams: 19,75 euros. www.cincojotas.com

EL ZANCAO

De porcs ibèrics criats en pastura de glans en una finca dels Arribes del Duero (Salamanca) surten els 500 pernils i altres tantes paletes que aquesta nova marca elabora l'any. Madurats durant 36 mesos, aquests pernils presenten un perfecte entremesclat i un sabor intens i persistent.

Peça sencera: 38,50 euros quilo (aprox.). Sobre de 100 grams: 16 euros. www.elzancao.com

COVAP ALTA EXPRESSIÓC

Covap és una cooperativa ramadera de la vall de Los Pedroches (Còrdova). Entre altres productes, elaboren pernils de porcs ibèrics de gla. Després de la salaó es seleccionen les millors peces per a la seva marca Alta Expressió, que se sotmeten a una curació de més de 36 mesos.

Peça sencera: 45 euros quilo (aprox.). www.covap.es

JUAN PEDRO DOMECQ

Pernils de porc de pura raça ibèrica criats en llibertat i alimentats amb glans en els contraforts de la serra de Huelva. Cada peça, sotmesa a un procés artesanal, es cura un mínim de tres anys al celler que l'empresa té a Jabugo.

Peça sencera: 54 euros quilo (aprox). Sobre de 200 grams: 33 euros. www.jamonesjuanpedrodomecq.com

BEHER ETIQUETA OR

L'empresa Bernardo Hernández elabora a Guijuelo pernils de porcs procedents de les seves finques de Salamanca i d'altres llogades expressament a Extremadura per a la montanera. Pernils elaborats a la manera tradicional, amb una gran presència i sabor agradable i una mica dolç.

Peça sencera: 45 euros quilo (aprox.). Estoig de 100 grams: 9 euros (aprox.). www.beher.es

MALDONADO

Aquesta empresa d'Alburquerque (Badajoz) té fama de fer els pernils més cars del món. Fins a 1.500 euros per un de la seva exclusiva selecció Albarragena, del qual només surten a la venda 100 unitats. Elaboren altres més "normals", també d'excel·lent qualitat, amb molts matisos



No hay comentarios:

Publicar un comentario