7 ago 2015

En dies d'intensa calor què sacia millor la set, l'aigua freda o temperada?


En dies d'intensa calor què sacia millor la set, l'aigua freda o temperada? Encara que no ho sembli i sempre hàgim pensat tot el contrari, efectivament, l'aigua temperada ens sadolla molt més la set que si la prenem freda.

Com bé és sabut, els dies que fa calor perdem una gran quantitat de líquids a través de la sudoració. Això és degut al fet que el nostre organisme és homeotèrmia, la qual cosa fa que la temperatura del nostre cos es pugui regular i mantenir constant (si fa fred, tremolem i si fa calor, suem).

Quan la temperatura és elevada i fa calor, la superfície de la nostra pell necessita refrigerar contínuament, la qual cosa fa que transpirem molt més i, per tant, es provoqui un canvi tèrmic.

El fet d'expulsar més líquid a través de la suor provoca que necessitem ingerir més quantitat d'aigua i així poder saciar la set,  molt més de gust prendre-la ben freda, amb el convenciment que aquesta ens refrescarà i saciarà molt més ràpid.

El problema està en què el fet d'ingerir aigua molt freda provoca que aquesta sigui absorbida pràcticament a l'instant al nostre tub digestiu i amb prou feines dóna temps a què pugui arribar a la superfície de la pell i així refrigerar-nos, per la qual cosa aquesta aigua tan freda no ens serveix per recuperar el líquid perdut després de la sudoració, donant-nos la sensació de seguir tenint més set.

Per aquest motiu, és aconsellable que, a més de prendre de tant en tant aigua freda per a 'refrescar', anem bevent també a temperatura ambient, la qual podrà ser absorbida molt millor pel nostre sistema i complirà la seva perfecta funció de refrigeració.



No hay comentarios:

Publicar un comentario