22 ago 2015

Beneficis de la civada (avena)



És depurativa: gràcies a la gran quantitat d'aminoàcids que conté, estimula la producció de lecitina en el fetge, afavorint a la depuració completa de les toxines de l'organisme. Consumir civada és bo per netejar les parets de les artèries, ja que la fibra va “escombrant” els dipòsits de greix que es van acumulant en elles i que pot generar molts problemes cardíacs, colesterol, entre uns altres.

Ajuda a controlar els nivells de sucre en la sang: això és una excel·lent notícia pels quals pateixen diabetis. Sense dubtes l'han d'afegir a la seva dieta, per millorar la digestió del midó i mantenir estables el nivell de glicemia, sobretot havent dinat.

Millora la digestió: si tens problemes quan esmorzes o sopars, la civada contribueix a reduir els àcids biliars, facilitant al seu torn el trànsit intestinal i evitant el restrenyiment. A ser rica en carbohidrats d'absorció lenta mantenen la sensació de sacietat per més hores, sent una bona alternativa pels quals estan fent dieta, perquè els lleva les ganes de menjar a cada estona.

Té proteïnes de gran valor: en total són 8 els aminoàcids essencials de la civada, la qual cosa la converteixen en una font de proteïnes de gran valor biològic. Aquesta qualitat permet formar teixits nous en el cos.

És anticancerígena: varis són els estudis que s'han realitzat a Estats Units sobre les propietats de la civada com un arma de protecció contra el càncer, una malaltia cada vegada més habitual en aquest país i en molt altres. Això es deu als fitoquímics que conté. S'aconsella llavors consumir civada tots els dies, per reduir en més del 10% la possibilitat de patir càncer de mama o de còlon.

És bona pel cor: la raó és la gran quantitat d'àcids omega 3 i linoleics, coneguts com a “greixos bons”, que ajuden a reduir el colesterol dolent (LDL), afavorint les activitats en el cor i en el cervell.

Ajuda al sistema nerviós central: gràcies a les vitamines del complex B que conté la civada, desenvolupa, manté i equilibra el funcionament del sistema nerviós.

Prevé els problemes de tiroides: sobretot l'hipotiroïdisme, en contenir iode, un mineral que ajuda al fet que la glàndula relacionada funcioni de manera correcta.

Prevé l'osteoporosi: degut a que compta amb els nivells de calci necessaris per a una bona salut òssia, evitant la desmineralització.

Ajuda a baixar de pes: per a això, s'ha de consumir en dejú o amb l'esmorzar, al costat de llet descremada o de soia, suc de taronja o fruita seca.

És una de les millors fonts d'energia que existeixen, per la qual cosa es recomana consumir a primera hora del matí o abans del migdia, sobretot per a aquells que treballen moltes hores fora de casa o han d'estudiar per a un examen.

És una gran aliada en els tractaments de bellesa: les propietats de la civada no s'aprofiten només en ingerir-la. També es pot usar de manera tòpica (externa) per a una rutina estètica. Per exemple, barrejada amb crema hidratant es converteix en un exfoliant per al rostre realment meravellós i és molt més econòmic que qualsevol altre tractament de bellesa.




 Com consumir-la:

Aquestes són les millors formes d'afegir un meravellós cereal, com la civada, en la nostra dieta diària:

Batut de civada: afegeix a la liquadora una poma, un plàtan, una pera, llet o iogurt, al costat d'algunes cullerades de civada i barreja bé. Aquesta deliciosa beguda es pot consumir a qualsevol moment del dia perquè el teu cos se senti més saludable. Endolceix amb sucre si és necessari.

Pa de civada: és un pa integral realment deliciós, pots afegir-li canyella i nou moscada i no oblidis de col·locar llevat perquè creixi en el forn. També li pots col·locar panses, llavors, nous, xocolata, etc.

Galetes de civada: són una excel·lent opció per berenar, hi ha varietats amb coco, ametlles o nous.

Ingredient de les amanides: Pica ceba, tomàquet, patates bullides, cogombre, enciam, ratlla pastanagues, més qualsevol cosa se t'ocorri i finalment, el toc especial: la civada, que ha d'estar bullida (si desitges amb sal), uns 25 minuts, i esbandida amb aigua freda.

Per arrebossar vegetals o carns: en lloc d'usar pa ratllat o farina, pots utilitzar la civada per fer milaneses d'albergínia, de pollastre, de peix, de carn, etc.

En l'esmorzar: és el més popular. La civada es col·loca crua en flocs sobre la llet o el iogurt, alguns ho fan directament en el suc de taronja. T'ajudarà a evitar el restrenyiment i a la vegada, et brindarà molta energia per a tot el dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario