5 ago 2015

Errors més comuns dels cuiners

En ordre de rellevància, serien els següents:

1. Sal i espècies. A vegades, la presència de sal, pebre blanc, i pebre negre, acompanya en quantitat a les nostres elaboracions. Però, alerta! És fàcil quedar-se curt o passar-se.

2. La quantitat de menjar al plat que ens presenten. Ens referim a la sensació 'm'he quedat amb gana' que pot aguaitar les ments dels comensals quan es decideixen a provar la cuina creativa, que no està de més afegir que aquest tipus de cuina que emana de la saviesa de la cuina tradicional, és per delectar-nos amb cada un de les elaboracions que ens presenten, que sumen un procés de preparació superior als temps de preparació de la cuina tradicional. Com a exemple, no és el mateix cuinar unes galtes que portar-les a una cocció de buit amb un Roner durant 10 hores, ja que es persegueix una textura i un sabor diferent de l'obtingut en una cocció tradicional. Així doncs, ens hem de conscienciar, alhora, de la nostra elecció per la cuina creativa, en augmentar les nostres expectatives culinàries en els diversos restaurants de cuina creativa. Resumin, en aquests restaurants passarem gana...

3. Cuinar amb elements freds, referint-nos a no esperar el temps suficient per introduir els productes a la paella o cassola, si és el cas. De vegades, es comet l'error d'introduir més brou a l'hora de preparar els guisats.

4. No llegir adequadament una recepta. Què seria de la saviesa que denoten els cuiners si només es fessin ressò d'una recepta on es puguin inspirar? La resposta seria negativa, ja que la ment d'un cuiner evoluciona constantment, ja sigui o no, per la seva formació en cuina, complementada amb nombroses millores en el seu saber gastronòmic.

5. No tastar el menjar que va se serveix. És l'error més generalitzat present en els cuiners. Sense poder saber com ha estat resultant la seva elaboració, no podrem percebre la qualitat del menjar que s'ha preparat. Afegeix, que afortunadament, els gustos en els comensals són molt diversos, de manera que el cuiner buscarà que el sabor resultant de la seva preparació sigui d'acord al gust que intenta reflectir en els paladars dels seus comensals.

6. Els punts de la carn. És l'últim punt que hauríem d'esmentar, ja que el punt de la carn, de vegades, representa un camí en qual el comensal reflecteix el punt exacte amb el qual  vol provar l'elaboració que se li presenta a la seva taula.


No hay comentarios:

Publicar un comentario