9 ago 2015

Aliments que semblen sans, però que no ho són



1. Olis vegetals : com ho diu el seu nom, aquest tipus de greixos naturals s'extreuen de diferents plantes i llavors, com ara el gira-sol, el blat de moro, la soja, entre molts altres. A diferència dels greixos animals, es creu que aquests olis, per la seva consistència líquida, són saludables .

La veritat és que hi ha molts tipus d'aquests olis, els quals posseeixen diferents propietats, de manera que llavors n'hi ha uns molt més sans que altres. Cal no oblidar que aquests també tenen tres tipus d'àcids grassos: saturats , monoinsaturats i poliinsaturats , així que serà millor no abusar-ne .


Aceites-Vegetales


2. Pasta : la pasta comú i corrent que comprem al supermercat a sobrets, està feta a base d'una barreja de farina, aigua, ous i un pessic de sal. Aquest aliment aporta aproximadament unes 370 quilocalories per cada 100 grams, sempre que es mengi bullida, sense condiments .
Principalment, la pasta aporta a l'organisme carbohidrats, res de minerals, ni fibres. Si la cuinem amb salses i greixos, l'únic que ingerim és ferralla, la qual cosa es veurà reflectit al moment de pujar a la bàscula.


3. Pa de motlle : aquest tipus de pa està fet a base de farina de blat, la qual ha estat processada amb anterioritat, barrejada amb farina, una mica de sal i ous. En les últimes dècades ha tingut gran acceptació pel fet que és un producte molt rendidor i el qual pot durar a casa varis dies, sense necessitat de consumir-lo.

No obstant això, el pa blanc en realitat és molt menys nutritiu que el pa que es ven al forn. A causa que el blat no es troba en estat pur, no hi ha aportació de vitamines, ni fibres, i en ser fàcil de païr, pot haver-hi en l'organisme descompensacions de sucre i insulina .



4. Sopa de sobre : per qüestions de temps, moltes persones opten per comprar aquest tipus de sopes que venen en els supermercats, les quals solen ser atractives per les seves combinacions i sobretot, pel temps que un s'estalvia al preparar-les.

El problema està en que tots els seus ingredients estan deshidratats i encara que no són molt altes en greixos, contenen poques vitamines i minerals, els seus nivells de sodi són molt alts i l'excés de sal pot provocar diversos danys en el nostre sistema .


5. Ketxup : aquesta salsa de tomàquet és ideal per acompanyar cert tipus d'aliments, com patates fregides, hamburgueses, salsitxes, entre molts altres; el seu ús és tan popular que no falta a cap armari de rebost.

Encara que l'ingredient principal del ketxup és el tomàquet, també està feta amb ceba, herbes, espècies, vinagre i un alt contingut de sucre. Encara que no se li considera un aliment nociu, pels seus components, serà millor que les persones amb gastritis s'abstinguin de consumir-la, igual que les persones diabètiques, pels sucres. A més, és un aliment altament calòric, ja que 100g d'aquesta salsa aporta 100 calories.


6. Refrescs de dieta : les persones que intenten seguir una alimentació equilibrada, generalment, substitueixen les begudes molt ensucrades per refrescs de dieta, segons perquè aquests no contenen la mateixa quantitat de calories que un de normal .
Tot això és un engany, ja que diversos estudis han comprovat que aquest tipus de sodes tenen alts nivells de sodi, cosa que la gent desconeix! i pel simple fet de pensar que són dietètiques, augmenten la seva ingesta, sense saber que en realitat provocaran, a la llarga, un augment de pes.


7. Formatge a llesques : el formatge natural és un derivat làctic, de manera que depenent del seu tipus, contindrà baixos o alts índexs de greix, així que per a algú que vol baixar de pes, és un dels aliments que es recomana consumir molt poques vegades.

Un dels formatges que està prohibit quan et sotmets a una dieta és l'anomenat formatge en llesques o també, formatge de tipus americà; ja que en realitat no es tracta d'un producte natural, sinó més aviat és el resultat d'un procediment industrial a on es combinen una sèrie d'ingredients per a la seva creació, la qual cosa inclou altes quantitats de diferents tipus de greixos, així com de sal.



8. Salsa de soja : Aquest tipus de condiment, originalment es produeix al fermentar les llavors de la soja amb uns fongs anomenats Aspergillus oryzae , i és l'acompanyament ideal per a l'arròs o platerets orientals, com el sushi.
El problema és que la soja que trobem a les botigues d'autoservei deriva d'un procés químic, al qual se l'integren diversos químics que segons estudis, augmenten els riscos de patir càncer i causar defectes genètics, a més de contenir alts índexs de sal.

9. Cacahuates : Són considerats com fruita seca, un grup d'aliments en què el consum és altament recomanable, ja que són molt energètics, rics en greixos naturals, proteïnes, vitamines, àcids grassos i fibres .

El problema dels cacahuates radica que podem trobar-los en diferents presentacions: fregits, amb sal,  entre d'altres, ingredients extres que eliminen tots els seus beneficis. El que es recomana és consumir alguns dies de la setmana un grapat d'aquest fruit de forma natural.







10. Sucs envasats : un error que comet la majoria de les persones, és ingerir sucs de fruites en lloc d'aigua per saciar la set, ja que en ser producte d'alguna cosa natural creuen que és més saludable.

Això és un gran error, ja que en la preparació, n'hi ha que afegeixen grans quantitats de sucre i els colen, de manera que no es consumeix la polpa, l'ingredient que posa la fibra necessària per poder baixar de pes. Aquí el més recomanable és menjar un bon plat de fruites i pensar en beure un suc ocasionalment.


No hay comentarios:

Publicar un comentario