24 ene 2017

El sucre ocult en el menjar

El fotògraf Antonio R. Estrada, ha posat en marxa sinAzucar.org, un projecte reinvindicativo que pretén il·lustrar la quantitat de sucre ocult en els aliments processats.

S'ha ficat en el nostre cervell, i per a molts experts alimentaris ja és una de les drogues més perilloses que creen addicció a taula. El problema ve quan la sobredosi de sucre la imposa la marca comercial sense ser una decisió voluntària del consumidor.

Encara que moltes vegades invisible; adopta diverses formes per ficar on no el demanen de manera notòria: grams de sucre en massa sota pseudònims com "xarop de blat de moro", "xarop de malta", "fructosa líquida", "melassa", "dextrosa" o "dextrina".




8 galetes María contenen 12g de sucre (3 terrossos).
Recorda: les galetes són iguals a la bollería industrial !!



5 unces de xocolata “negra” de Nestlé (15g) tenen 8g de sucre (2 terrossos), més del 50%.
Vigileu molt amb les xocolates. Per ser considerada negra amb poc contingut de sucre,  hem de consumir les que tinguin el 85% de cacau o superior.



30g de Mi primer Cola Cao conté 10.8g de sucre, quasi 3 terrossos. El patrocina La Sociedad Española de Pediatría Extrahospitalaria y Atención Primaria (SEPEAP). 
Tela tela...


Un cafè del Starbucks (varietat Mocca Blanco venti, amb nata i sirope de chocolate) té 80gr de sucre, el que equival a 20 terrossos. ¡10 vegades més al habitual en un cafè!




Coca Cola... Cal comentar-ho? 


Una cullerada de sirope de agave (30g) conté ni més ni menys que uns generosos 22,8g de sucres, el que equival a 5,7 terrossos. Un bon substitut del sucre...?..NO!!!!




Per ser un "saludable" suc de fruites deunidó!! 







 40g de Nocilla24g de sucre, equivalent a 6 terrossos. Una sola llesca!!




A més, quan un producte sosté que és "sense sucres afegits", no s'inclouen els que ja són presents en l'aliment original i tampoc els edulcorants o els substituts artificials dels sucres.



Si si... nois i noies. A les pizzes també!!




 Un iogurt sense lactosa de la marca Dhul (120g) conté 13,6g de sucre, equivalente a 3,4 terrossos. Que sa eh ?!!!



2 llesques de pa de motlle = 6g de sucre. Un terròs y mig. No està malament no?





A dia d'avui, com va apuntar l'American Journal of Clinical Nutrition, es consumeixen gairebé 70 kg de sucre per persona a l'any, enfront dels menys de 10 kg que dominaven les estadístiques fins al segle XIX.




Més fotos i més info a: 

http://www.sinazucar.org

http://www.playgroundmag.net/food/fotografo-evidencia-azucar-todas-partes_0_1900609949.html



No hay comentarios:

Publicar un comentario