17 ene 2017

Aliments dolents per a les teves dents


A continuació et deixem una llista, elaborada per l'American Dental Association, d'aliments que has de restringir si vols mantenir una boca sana i bonica.

Caramels durs i aliments enganxosos: La contínua exposició al sucre és una espècie de verí que afavoreix l'aparició de càries. Els caramels i altres llaminadures poden provocar emergències dentals com dents trencades o danyades , en el cas de ser durs, o deixar restes de sucre a les dents, en el cas dels tous o enganxosos. El xiclet sense sucre és una bona alternativa per als més llaminers. En el cas dels aliments enganxosos, com les fruites deshidratades o les llaminadures, és important rentar-se les dents després de menjar-los i usar fil dental per eliminar possibles restes.




Gel: Qui no ha mastegat un tros de gel d'una beguda alguna vegada? Encara que estigui fet d'aigua pura, mastegar substàncies dures i fredes pot danyar l'esmalt dental.




Cítrics: La moda d'afegir unes gotes de llimona o llima a l'aigua no és la millor idea per la teva salut bucal. Els aliments àcids deterioren l'esmalt afavorint les càries i el suc dels cítrics poden irritar les nafres a la boca. Així mateix, altres aliments àcids com el vinagre o els confitats (cebetes, cogombres) en excés poden danyar l'esmalt de forma permanent.


Cafè i te: Malgrat les seves múltiples beneficis, tant el cafè com el te, poden tacar les dents pels tanins que contenen. És important raspallar després d'ingerir aquests líquids, així com reduir la quantitat que prenem diàriament al mínim.

Aliments cruixents: Els irresistibles 'snacks' com les patates fregides, els cuquets o els fruits secs contenen midó que es queda atrapat a les dents acumulant placa. Un bon raspallat i l'ús del fil dental evitaran una visita al dentista.

Refrescs: Tant si són light com si no, a més del sucre, les begudes carbonatades són àcids que ataquen l'esmalt produint càries. Si no aconsegueixes canviar la Coca-Cola per l'aigua, almenys beu els refrescos amb un got d'ella al costat.

Alcohol: L'alcohol ataca la nostra salut bucal de tot arreu: en excés, deshidrata i seca la boca, el que pot provocar que el flux de saliva es redueixi fomentant l'aparició de càries i infeccions orals. A més sabies que consumir molt alcohol pot provocar càncer de boca? El vi tampoc es salva: tant el negre com el blanc (aquest menys que el primer) conté tanins que provoca l'aparició de taques grisenques a les dents que són més difícils d'eliminar que les grogues, que produeixen substàncies com la nicotina del tabac.





No hay comentarios:

Publicar un comentario