15 ene 2017

Escanejar per suggerir un menú determinat

Un restaurant d'una cadena de menjar ràpid a la ciutat de Pekín ha instal·lat una tecnologia que escaneja la cara dels clients i, d'acord amb les dades que obté, els suggereix un determinat menú, una tecnologia que els seus creadors esperen estendre a un altre tipus de comerços.

El nou sistema, establert a manera experimental al restaurant que la cadena KFC té al barri financer de la capital i que ha començat a funcionar aquesta setmana, ha estat desenvolupat pel gegant tecnològic local Baidu, conegut al país pels seus serveis de cerca a internet.



"Quan un client entra al restaurant, el sistema pot, segons la seva cara, endevinar quina edat té, si és home o dona, i analitzar el seu caràcter: si és obert, si és tímid ... d'aquesta manera pot recomanar un determinat menú per a ell ", va comentar a Efe l'enginyer de Baidu Qiao Shi. 

La cadena es mostra reticent a explicar quin menú es correspon amb cada tipus de persona, assenyalant que depèn de molts factors: en una de les primeres proves, a un home de 30 anys li va suggerir un econòmic i més baix en calories que els habituals en aquests restaurants de menjar ràpid, amb sopa en lloc d'hamburgueses.

Més tard, una noia de 20 anys a qui va definir com "apassionada" li va oferir la possibilitat d'un menú molt més potent, amb hamburguesa, ales de pollastre, refresc i fins unes postres, si bé el client té l'última paraula i pot optar per altres opcions. 

No sembla que KFC, la primera cadena de menjar ràpid que va arribar a la Xina, i que en 2017 compleix 30 anys en aquest país, es fixi en si els clients tenen sobrepès o no a l'hora d'oferir-un i un altre menú, ja que la intel·ligència artificial per ara no calcula la seva massa corporal. 

El tècnic de Baidu va explicar que la companyia porta diversos anys desenvolupant aquesta tecnologia d'intel·ligència artificial i que KFC, que des 2016 és una branca independent de la signatura original nord-americana, és el primer negoci de restauració que ha decidit posar-la al servei dels seus clients.



Un 'personal shopper' a botigues de roba 

Segons Qiao, aquest sistema ja és utilitzat en bancs i asseguradores de la Xina, encara que en aquest tipus d'establiments per ara no per tal d'oferir als clients determinats productes, sinó més aviat per confirmar la seva identitat o per tenir estadístiques de sexe, edat i altres paràmetres.

No obstant això, segons l'enginyer de Baidu, aviat podrà aplicar com a "conseller" de clients en botigues de roba, i en aquest sentit la signatura està ja en converses amb diverses marques i establiments de moda per tal d'aplicar-la aviat en botigues d'aquest tipus.

"Es podrà instal·lar-hi un sistema similar, en el qual segons la cara de la gent es recomanaran diferents peces de roba. A vegades hi ha massa roba en aquestes botigues, i un client no pot seleccionar l'adequada", va comentar a Efe.

Baidu, el "Google xinès", està treballant en diferents camps de la intel·ligència artificial i aquesta setmana ha presentat al saló tecnològic CES de Las Vegas (EUA) un assistent digital alternatiu a Amazon Alexa, el Siri d'Apple o Google Assistant. 

Segons els desenvolupadors, aquest assistent, anomenat "Xiaoyu Zaijia" (que es pot traduir com "Peixet") és menys depenent de la pantalla que els d'Amazon o Google, responent a ordres de veu amb una combinació d'imatges, text i so.

Veure més a: http://www.20minutos.es/noticia/2927698/0/restaurante-chino-menu-clientes-cara-kfc/#xtor=AD-15&xts=467263

No hay comentarios:

Publicar un comentario