9 ene 2017

Com afecta al son el consum habitual de begudes ensucrades



Investigadors de la Universitat de Califòrnia a San Francisco (UCSF) han descobert recentment que els adults que no dormen més de cinc hores al dia són més propensos a beure refrescs de forma habitual, una nova evidència que el consum d'aquestes begudes ensucrades interfereix de forma negativa en el son.

L'estudi publicat a la revista Sleep Health s'uneix a altres que prèviament ja han vinculat aquests factors, que a la vegada i de forma independent s'associen també amb l'obesitat. Així doncs, recorden els autors, les begudes ensucrades també s'han relacionat amb un major risc de diabetis o malalties cardiovasculars. 


En el seu treball van analitzar les dades d'una enquesta a gairebé 19.000 adults, entre els quals van trobar que un 13% dormia menys de cinc hores a la nit. El problema, quan van veure els seus hàbits alimentaris, va ser que els que dormien menys bevien un 21% més aquests refrescs en comparació amb els que dormien entre 7-8 hores per nit. 

Una anàlisi més profunda dels resultats per tipus de beguda va reflectir que l'associació principal es produïa amb els refrescos amb cafeïna (un consum un 33% més gran), una substància que "bloqueja la unió d'una substància química en el cervell responsable de sentir-nos cansats ", ha explicat Aric Prather, autor de l'estudi. 

"I pel que fa al sucre, és més probable que la manca de son augmenti el desig de consumir sucre que el sucre sigui el que afecti negativament a la nostra capacitat per dormir", ha afegit, si bé precisa que l'estudi no demostra que una o altra substància siguin responsables de la manca de son.




En general, al voltant del 23% dels enquestats van dir que dormien 6 hores per nit, mentre que el 57% van dir que dormien entre 7-8 hores i el 8% van informar haver rebut almenys 9 hores de son. Entre els que dormien poc també hi havia més probabilitats de fumar, portar una vida sedentària, ser de raça negra, tenir menys recursos econòmics, estar solters o presentar un pitjor nivell educatiu. Així mateix, també eren més propensos a tenir una malaltia crònica. 

I més enllà dels refrescos, els autors no van observar cap relació estadísticament significativa entre el consum d'altres begudes com aigua, te, cafè o sucs i les hores de son.

No hay comentarios:

Publicar un comentario