25 ene 2017

Com lluitar contra l'ansietat

1. Augmenta el consum d'aigua

Sense una sola caloria i amb múltiples beneficis per l'organisme, l'aigua és una de les millors aliades per a evitar el desig insaciable de menjar.

Aquesta manté tot l'organisme hidratat i, al seu torn, participa en funcions importants com els processos de desintoxicació de la sang.

Es recomana ingerir de 6 a 8 gots durant la jornada, no només per evitar l'ansietat pel menjar sinó per donar suport al procés digestiu, l'oxigenació cel·lular i la salut cognitiva.



2. Consumeix aliments rics en aigua
Si ingerir aigua sola no és el teu pla favorit, pots optar per incrementar el consum de fruites i vegetals rics en aquest valuós líquid.

Aquests aliments fan una aportació calòrica mínim i, per si fos poc, estan plens de nutrients essencials que beneficien la salut i el pes.

Incloure'ls en l'alimentació ajuda a sentir-te ple per més temps i, gràcies a les seves propietats, controlen la retenció de líquids i toxines.

Entre els destacats cal esmentar:

El pomelo
la pinya
el cogombre
la síndria
el meló
la pastanaga
l'api



3. Ingereix fonts de proteïna

Excloure les proteïnes de la dieta és un dels errors més habituals entre els que busquen baixar de pes de forma ràpida.

Aquest nutrient essencial ajuda a reparar i construir els músculs, a més de participar en la formació dels teixits i les estructures principals del cos.

D'altra banda, s'ha comprovat que són una de les principals fonts d'energia i, en ingerir-, el cos triga més a tornar a sentir gana.

Algunes fonts saludables són:

La fruita seca
els llegums
els peixos
el pollastre
el gall dindi
les llavors
l'ou
els làctics


4. Incrementa el consum de fibra
Els aliments amb alts continguts de fibra són molt beneficiosos per al sistema digestiu i cardiovascular.

Aquests promouen el moviment intestinal, disminuint problemes com la inflamació i el restrenyiment.

També redueixen l'absorció de colesterol i faciliten la neteja de la sang per minimitzar les complicacions que augmenten el reg cardíac.

D'altra banda, és un grup nutricional molt saciant i bo per al pes corporal, ja que facilita la digestió dels greixos i toxines.

Entre els aliments rics en fibra trobem:

Els cereals integrals
Els vegetals verds
La fruita seca
les patates
les fruites
els llegums
les llavors



5. Incorpora llavors de chía en la teva dieta
Considerades en molts llocs com un "superaliment", les llavors de chía són un bon complement alimentari per controlar l'ansietat pel menjar i evitar així l'excés de pes.

Malgrat la seva petita grandària, és un aliment ric en àcids grassos essencials, antioxidants i proteïnes. Ingerides de manera moderada ajuden a mantenir la sacietat per més temps.

El millor de tot és que el seu sabor és molt agradable i es pot combinar amb molts altres ingredients perquè no faltin en el pla d'alimentació.

Agrega-a:

Batuts i sucs
amanides
postres
iogurt
gelat
sopes



6. Prepara infusions d'herbes

Les infusions d'herbes no contenen sucres ni afegits químics, són lliures de cafeïna i, en lloc d'això, estan plenes de substàncies beneficioses per a l'organisme.

Aquestes poden preparar-se amb moltes plantes que, a més de controlar la fam, relaxen el sistema nerviós, redueixen l'ansietat i equilibren la salut digestiva.

Les pots ingerir en hores del matí, sigui en dejú o com a part de l'esmorzar.

També pots gaudir-les durant el berenar o quan tinguis desitjos insaciables de menjar.



Sents que menges més del que és adequat? Si no pots parar de picar entre àpats, s'aplica tots aquests trucs i descobreix que són una gran ajuda per fer-li enfront a l'ansietat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario