5 sept 2015

Quan salar la carn, abans o després de rostir



El tema de quan salar la carn, si abans de posar-la a la planxa o una vegada que ja està rostida, és molt discutit, hi ha dues postures i cada cuiner és el que decideix quan prefereix salar la carn.


Els que defensem la postura de salar la carn un  vegada està rostida, ho fem perquè la sal fa que es perdin els sucs essencials de la carn, quedant més seca i fins i tot més dura. Com que la carn directament exposada a la calor, es forma una capa cruixent i daurada que manté tots els seus sucs a l'interior. Per descomptat, la carn tampoc es pot punxar.

El nostre mètode per rostir la carn és, posar-la sense salar i deixar fer la crosta cruixent, en donar-li la volta per fer-la per l'altra cara, és quan salem la part cuinada i quan servim al plat, salem la cara que faltava. També li dóna un sabor deliciós tirar un raig d'oli cru quan la carn ja està al plat.

D'altra banda, els defensors de salar la carn abans de rostir-la, afirmen que queda més gustosa, ja que absorbeix millor la sal i depenent de la carn a cuinar, aposten per la sal fina o la sal grossa, encara que clar, això també ho fem els que tirem la sal quan ja s'ha cuinat.

I tu, quan prefereixes salar la carn, abans de rostir o després?


No hay comentarios:

Publicar un comentario