23 sept 2015

Les 10 infusions més saludables

Te vermell
La seva infusió és perfecta per prendre després dels àpats, sobretot si tens problemes d'hipertensió o colesterol alt. Com té substàncies protectores de l'estómac i del fetge, ajuda a tenir millors digestions.





Te verd
Prendre una tassa al dia d'aquests fulls de te protegeix la salut del teu cor. Com actua sobre l'absorció dels greixos, també es recomana en règims d'aprimament. Pren-t'ho amb una rodanxa de llimona o amb un rajolí del seu suc.




Menta
A més de facilitar les digestions i calmar els gasos, és perfecta per als primers refredats de la tardor, ja que ajuda a descongestionar les vies respiratòries altes. Si un dia menges més del compte, pren-te una infusió de menta per evitar problemes.



Poliol
Si tens regles doloroses, apunta't a la infusió de poliol. Té el poder d'alleujar el dolor menstrual per les seves propietats calmants. També calma molts dolors abdominals, com els produïts per gasos o espasmes.



Camamilla
La reina de les infusions segueix sent la gran aliada per a moltes malalties, sobretot les que estan relacionades amb l'aparell digestiu. La infusió de camamilla calma les nàusees i els vòmits, redueix els gasos i l'acidesa estomacal.



Anís
Presa després dels àpats, combinada amb altres herbes com el fonoll o bé sola, la infusió de fruits d'anís soluciona eficaçment molts problemes d'halitosi. Igual que el fonoll, és la infusió més recomanable per calmar dolors gastrointestinals, fins i tot en nens.



Cua de cavall
Excepcionalment depurativa i rica en minerals, la infusió de cua de cavall és la solució per a casos de retenció de líquids. Si et sents inflada o no elimines bé els líquids, pren-te una infusió dues vegades al dia durant tres o quatre setmanes.




Ortiga
La infusió d'ortiga és perfecta en casos de còlic renal, ja que ajuda a eliminar la sorra dels ronyons a través de l'orina, gràcies al seu poder diürètic. Si tens problemes de sucre, l'ortiga també pot ajudar-te a controlar els nivells.



Til·la
Les flors de til en infusió tenen propietats relaxants i ansiolítics, per la qual cosa és una solució natural a estats de nerviosisme, ansietat, irritabilitat o insomni. Pren-te una tassa abans d'anar a dormir i no consumeixis cap altra beguda excitant.



Eucaliptus
La seva acció expectorant i balsàmica es completa amb un suau efecte contra la tos, per la qual cosa és la infusió ideal per prendre en casos de refredats amb congestió nasal. Per potenciar els seus efectes, pots prendre tres infusions al dia, una després de cada menjar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario