12 sept 2015

7 Aliments que engreixen tant com el menjar ràpid

1. Pa blanc

Molts podrien pensar que el que engreixa en els menjars ràpids són les carns, les salses i altres afegits processats que no són per a res saludables.

La veritat és que el pa blanc, aquest mateix que s'inclou en la dieta com esmorzar o berenar, té molt a veure amb l'acumulació de greix a l'estar compost d'un alt índex glicèmic.

Per consumir un tipus de pa més saludable, s'aconsella revisar les etiquetes i comprovar que el seu ingredient principal sigui "farina integral".




2. Sandvitx de tonyina

En aquest cas és important aclarir que el culpable no és la tonyina, ja que és un ingredient amb un nivell calòric molt baix. El que resulta nociu i poc apropiat són els acompanyants que el complementen com, per exemple, les salses i el pa blanc.

Per no deixar de gaudir-, utilitza pa integral, enciam, tomàquet i un raig d'oli d'oliva en lloc de salses.



3. Embotit processat

Els aliments processats es componen d'alts nivells de greix i sodi, a més de conservants químics que influeixen en l'augment de pes i en els problemes en el metabolisme.

Aquests també es coneixen com a aliments de "calories buides" perquè no proporcionen cap tipus de valor nutricional.



4. Amanides preparades

A les botigues i supermercats ja es poden adquirir llaunes o safates d'amanides preparades i llestes per al seu consum immediat.

Aquest tipus de productes poden semblar una opció saludable d'alimentació, però la veritat és que en molts casos no ho són.

Potser els vegetals de les amanides siguin baixos en calories i ideals per complementar la dieta; no obstant això, les salses i guarniments que se'ls agrega poden ser molt calòrics i perjudicials per a l'organisme.

Plats com l'amanida de trossets de cansalada, formatge, pa fregit i fruits secs té un elevat contingut de calories que s'ha de consumir amb moderació.

L'ideal en aquests casos és preparar les amanides a casa amb ingredients frescos i 100% orgànics.



5. Gelats

Si l'objectiu és mantenir un pes ideal i una figura esvelta, els gelats no són precisament els millors aliats i, de fet, es poden convertir en un obstacle per a cremar greix.

Aquestes postres que tant agrada per gaudir com a acompanyament o berenar està compost per un nombre elevat de calories, sucres i greixos que acaben per acumular-se al cos.

El sucre és un dels seus ingredients més perjudicials, ja que incrementa l'índex glicèmic i amb això provoca l'alteració del funcionament de diversos òrgans importants.

Per reemplaçar en la dieta s'aconsellen les postres casolanes de fruites i verdures, sense afegits lactis.



6. Pastís de nou


Aquest deliciós pastís que se sol preparar per gaudir en el berenar és molt ric en calories i, per tant, s'ha de consumir de manera moderada.

Els fruits secs com la nou estan aconsellats pel seu alt valor nutricional i àcids grassos essencials però, d'altra banda, no deixen de tenir un elevat contingut de calories.

A més, l'combinar-los amb farina i altres ingredients seu índex glicèmic és més gran i pot influir en l'augment de sucre en la sang.



7. Sushi

És cert, les algues són molt baixes en calories i estan aconsellades per baixar de pes. Però ¿el sushi? No n'esteu tant segurs.

El farciment d'aquesta famosa recepta oriental inclou aliments com la maionesa, el formatge o la salsa picant, entre altres, que el fan ser tan ric en calories com un menjar ràpid.


No hay comentarios:

Publicar un comentario