22 sept 2015

5 Hàbits poc saludables que provoquen indigestió i reflux àcid

1. Combinar midó i proteïna

És bastant comú que les persones realitzin la combinació de midó i proteïna en un sol plat, ja que, per qüestions de gust, solen complementar bé.

La dificultat que es produeix amb això és que la proteïna té un ritme més lent de digestió en comparació dels midons i això dificulta els processos digestius.

El midó es digereix ràpid en sucres simples i, en haver d'esperar a què les proteïnes es digereixin, es fermenta i dóna lloc a aquests símptomes d'inflamació i acidesa.

Què fer?

Comença per ingerir primer el midó i segueix amb la proteïna.
La clau per no convertir-lo en un problema està en no excedir-se amb la ingesta d'arròs, patates o un altre aliment amb midó.
Et recomanem llegir: 12 sorprenents usos del midó de blat de moro o maizena.



2. Ingerir molta aigua amb els àpats
L'aigua té un paper molt important en tot el procés digestiu. De fet, està bé que ingereixis alguns glops mentre menges perquè els aliments tinguin un millor desplaçament pel tracte digestiu.

El que no has de fer per cap raó és ingerir grans quantitats mentre t'alimentes. Això fa que es dilueixin els àcids estomacals que ajuden a absorbir els nutrients i, en dificultar la digestió, provoca instantàniament inflor, gasos i altres símptomes d'indigestió.

Què fer?
Si el que busques és aprofitar la propietat saciant de l'aigua per evitar la ingesta excessiva de menjars, o vols consumir per donar suport a la digestió, pren-la mínim una hora abans dels àpats principals o en finalitzar-les.


3. No mastegar bé els aliments
Una i mil vegades s'ha dit que cal prendre temps suficient per menjar amb calma i mastegar bé els aliments.

La importància d'aquest hàbit radica que, en mastegar, a la saliva es segreguen enzims digestius que faciliten la descomposició d'hidrats de carboni i altres aliments de difícil digestió que sobrecarreguen de tasques a l'organisme.

Quan no masteguem bé cada un dels aliments, estem malgastant enzims digestius importants i forçant a altres òrgans a fer la feina que se suposa que s'ha de dur a terme a la boca.

El resultat és una digestió pesada que s'accentua amb els símptomes propis de la indigestió i el reflux.

Què fer?
Treu almenys 20 minuts per menjar sense presses.
Evita menjar mirant la televisió o amb un altre tipus de distractor, ja que això pot fer que inconscientment no masteguis bé.

4. Menjar fruita després de dinar
Moltes persones tenen el costum de menjar una peça de fruita en lloc de postres o com a complement al seu dinar.

Sabem que les fruites estan plenes de propietats per a la salut; el problema en aquest cas és que en combinar-se amb carbohidrats i proteïnes, la seva digestió ha d'esperar i acaben per fermentar-a l'estómac causant indigestió.

Què fer?
Per regla general, la millor hora per menjar fruites és abans o durant l'esmorzar. No obstant això, està bé ingerir una porció abans dels àpats principals o entre àpats.
Cal destacar que fruites com la pinya i la papaia si es poden menjar sense problema després de l'esmorzar, ja que ambdues contenen enzims digestius (bromelina i papaïna) que donen suport a la descomposició dels aliments.
Veure també: Les 8 millors formes de facilitar la digestió.



5. Prendre aigua freda
Si l'aigua és la beguda que t'agrada per acompanyar els teus àpats, és important tenir en compte que el seu consum ha de ser a temperatura ambient o, si és possible, tèbia.

Prendre aigua gelada provoca una restricció dels vasos sanguinis i amb això dificulta l'habilitat que té el cos per digerir els aliments sòlids i absorbir els nutrients.

Què fer?
Fàcil! Abans o després de dinar (no durant) pren aigua tèbia amb unes gotes de llimona o substitueix-la per un te.


No hay comentarios:

Publicar un comentario