20 sept 2015

Les figues

Ara que estem al bell mig temps de les figues, descobrim què ens aporten:

Les figues destaquen per la seva gran aportació en fibra, per la qual cosa resulten molt eficaces per regular el trànsit intestinal i, per tant, usar-ho com a laxant lleu per combatre el restrenyiment. Així mateix, també resulta favorable per contrarestar altres tipus de trastorns gastrointestinals, així com la resta d'aliments rics en fibra.

De la mateixa manera, les figues compten amb un alt percentatge d'aigua en la seva composició -entre el 70 i 80%-, per la qual cosa estaran indicats per mantenir-nos hidratats, així com també és molt significatiu la seva aportació energètica. Per això, poden resultar molt adequats per a persones que realitzen treballs físics o amb problemes de nutrició.

Encara que la creença popular digui el contrari, el contingut en greixos de les figues no és excessiu (65 kcal per cada 100 g), de la mateixa forma que tampoc ho és la seva aportació en proteïnes. No obstant això, aporta aigua, vitamines i minerals de forma considerable, per la qual cosa pot incorporar-se a tota dieta equilibrada; encara que les persones diabètiques o amb problemes d'obesitat hauran de consumir-ho amb moderació a causa del seu contingut en sucre.

És important destacar també les propietats antirreumátiques de la figa, que resulten beneficioses per a persones amb aquest tipus de xacres, així com a aquells que practiquen esport i desgasten especialment les seves articulacions.

També es coneixen les propietats favorables de les figues per al sistema respiratori pel seu poder expectorant, de manera que podrem usar-los per combatre afeccions com refredats, bronquitis, mucositat excessiva...




Les figues també destaquen per aportar antioxidants naturals que ajudaran a prevenir l'envelliment cel·lular i a combatre els radicals lliures, que són els causants de múltiples malalties greus com el càncer o diverses patologies degeneratives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario