27 jun 2015

Els millors formatges

1 FORMATGE Curat DE CABRA (LLEIDA)

Elaborat amb mètodes tradicionals i sense cap afegit artificial per Formatges Artesans De Ponent, SCP, una empresa d'Almacelles (Lleida). Aquest formatge de 450 grams costa 11 euros.




2 CAÑAREJAL CREMÓS (VALLADOLID)

Deu formatges espanyols, entre els millors del món
La família Santos elabora aquest formatge en Pollastres (Valladolid) amb llet d'ovella acabada de munyir i amb una maduració mínima de 2 mesos. És cremós, perfecte per untar amb uns pics de pa. Curiositat: Cañarejal és el nom d'un pagament situat a la Reserva Natural de les Riberes de Castronuño, a la vora del Duero. La coca de 450 grams costa 15,95 euros.




3 BENGOTXEA (NAVARRA)

Deu formatges espanyols, entre els millors del món
Formatge madurat a base de llet crua curada d'ovella latxa, l'autòctona de la muntanya, fet en el caseriu Etxelekua (Navarra) per Manuel Bengotxea. Denominació d'Origen Idiazábal. Ja va estar en aquesta prestigiosa llista en 2012. Es ven en el propi caseriu i en algunes localitats de la zona.




4 PAYOYO GRAZALEMA D'OVELLA MERINA A SALVAT, CADIS

Deu formatges espanyols, entre els millors del món
Els formatges de Cadis han obtingut 19 guardons en aquesta edició dels World Cheese Awards. El premi principal ha estat per a aquest formatge payoyo d'ovella merina a salvat, de la Formatgeria Payoyo, a Villaluenga del Rosario. És un dels formatges d'ovella més de moda en els millors restaurants. Elaborat amb maduració mínima de 90 dies i altres 120 dies de repòs.




5 Formatge Idiazábal LA BASC NAVARRA

I-cinc formatgeries de la Denominació d'Origen Formatge Idiazábal han obtingut 29 medalles en aquests guardons. Entre elles, la Super Or, concedida a aquest producte de Formatges la Basc Navarra SA, elaborat amb llet crua d'ovella de les races Lacha i Carranzana, quall natural i una maduració mínima de dos mesos.




6 LARA I SARA, LUGO

Deu formatges espanyols, entre els millors del món
Al 1991 va néixer Queixerías Prestes, una empresa familiar que produïa llavors unes 20 peces diàries a San Simón, nucli rural de l'ajuntament de Vilalba, a la província de Lugo. Aquest Lara i Sara és l'únic formatge blau elaborat a partir de la llet de vaques gallegues.




7 FORMATGE DE TOLEDO, de Lordi

Lordi és una empresa familiar situada a Los Yébenes (Toledo). La seva especialitat són els formatges manxecs, però el premi aquesta vegada se li ha concedit a un producte elaborat amb llet crua, artesà, d'ovella i formatge, amb la marca «Formatge de Toledo».




8 ETXELEKUA, NAVARRA

Un altre premi per al caseriu Etxelekua, al nord de Navarra, molt a prop de Zugarramurdi (el poble de les bruixes). Manuel Bengotxea i Mª Isabel Lastiri van començar a comercialitzar els formatges des del propi mas i en diversos establiments de les zona a principis dels anys 90. Aquest, en concret, és un formatge madurat a base de llet crua semicurada d'ovella latxa.




9 Maxorata CURAT PEBRE VERMELL

Deu formatges espanyols, entre els millors del món
Un premi d'or per al Grup Ramaders De Fuerteventura SL per un formatge elaborat a força de llet pasteuritzada de cabra de la raça majorera, quall i sal, amb cobertura de pebre vermell. Té un sabor desenvolupat, cremós, lleugerament dolç, picant i torrat, pasta compacta al tall, textura cremosa i escorça del color característic del pebre vermell.




10 CABRALES

El formatge cabrales Central Lechera Asturiana és un formatge blau de fabricació artesanal amb DO, elaborat amb llet crua de vaca i madurat en cova natural. El seu procés de curació és de 3 mesos. En 2013 ja va ser medalla de bronze en aquests mateixos premis.



1 comentario:

  1. la société de prêt qui m'accorde un prêt de 5.000.000,00 USD Quand d'autres investisseurs en prêt ont négligé mon offre mais que m. benjamin lee m'accorde un prêt à succès, ils sont directement en financement de prêt et projet en termes d'investissement. ils fournissent des solutions de financement aux entreprises et aux particuliers qui cherchent à accéder aux fonds des marchés financiers, ils peuvent vous aider à financer votre projet ou à développer votre entreprise. Contact par courriel :::: 247officedept@gmail.com ou écrivez sur le numéro de whatsapp au + 1- (989 -394-3740)

    ResponderEliminar