7 jun 2015

Aliments que has de menjar per reduir el risc de malalties cardíaques

L'Organització Mundial de la Salut recomana portar una dieta saludable com a clau principal de la prevenció de les malalties del cor i problemes cardiovasculars. Per això hi ha alguns aliments amb propietats cardioprotectores que poden ajudar a tenir cura del cor i prevenir malalties. Te'ls presentem a continuació.

Salmó

És una font rica en àcids grassos omega 3, nutrient capaç de reduir el colesterol dolent (LDL) i augmentar el colesterol bo (HDL). El seu consum regular ajuda a prevenir la inflamació dels vasos sanguinis, els triglicèrids alts en la sang, les arítmies, la hipertensió i la formació de coàguls.

El omega 3 també es pot obtenir mitjançant el consum de tonyina, sardines, bacallà o verat, entre altres tipus de peix blau.




Oli d'oliva verge extra

L'oli d'oliva verge extra es considera com un ingredient excepcional de la dieta mediterrània, ja que ajuda a prevenir problemes cardiovasculars, l'envelliment prematur i, a més, està associat amb una vida més longeva.

Aquest tipus de greix d'alta qualitat conté polifelones, un grup de substàncies químiques que protegeixen els vasos sanguinis, redueixen el colesterol dolent i la pressió arterial alta.




Llegums

Una dieta saludable ha d'incloure regularment alguna porció de llegums. Els fesols negres, xics, vermells o els cigrons i les llenties li aporten al cor nutrients importants com són els del complex B, folat, magnesi i fibra, els quals contribueixen a regular els nivells de colesterol dolent i glucosa a la sang.




Baies

Els nabius, gerds, mores i maduixes són fruites delicioses i, sobretot, riques en nutrients, vitamines, minerals i antioxidants que milloren la salut del cor, promouen la bona circulació sanguínia i redueixen el risc cardiovascular. Així mateix, gràcies als seus alts continguts de vitamina C, ajuden en la prevenció de la cardiopatia.

Nabius=arándanos

Gerds=frambuesa





Taronges

Aquest deliciós cítric conté antioxidants com els carotenoides i flavonoides que ajuden a controlar els nivells de pressió arterial. De la mateixa manera, la fibra i la pectina ajuden a eliminar les toxines presents en el torrent sanguini, prevenint al seu torn problemes d'obstrucció arterial.



Ametlles

A més d'aportar greixos saludables, les ametlles contenen esterols, compostos capaços de reduir els nivells de colesterol dolent present a la sang. També tenen un alt índex de magnesi, que és un nutrient que prevé l'enduriment de les artèries i la hipertensió arterial.




Soja

La soja, el tofu i altres aliments derivats contenen propietats que ajuden a disminuir els nivells de triglicèrids a la sang i el colesterol. Aquests aliments, sempre que siguin d'origen orgànic, són molt baixos en calories, per la qual cosa també col·laboren en la pèrdua de pes.




Cols

Els vegetals pertanyents a la família de les crucíferes o brassicàcies redueixen els nivells de colesterol dolent a la sang i prevé l'arteriosclerosi. Les cols, el bròquil, la col, la coliflor, la col llombarda o les cols de Brussel·les contenen compostos com fibra, àcid fòlic, potassi i vitamina E, els quals s'encarreguen de protegir el cor i reduir el risc cardiovascular.



Civada


La civada és un aliment que no hauria de faltar en cap tipus de dieta, ja que és altament beneficiós per a l'organisme. El beta-glucans, la fibra soluble a la civada, ajuda a reduir els nivells de colesterol dolent, prevé l'obstrucció arterial i disminueix el risc cardiovascular. Addicional a això, ajuda a regular els nivells de glucosa a la sang i millora el funcionament digestiu.



No hay comentarios:

Publicar un comentario