20 jun 2015

Consells d'alimentació per a la OXFAM Trailwalker

En una cursa com aquesta, no tot és la forma física i mental!!

S'ha de ser molt caute, i tenir un bona alimentació previa, i molta hidratació durant la travessa.

Per als qui us apassiona el món, o voleu iniciar-vos, o simplement per als curiosos, o els hi agrada infromar-se de tot, volem compartir una petita mostra d'informació bàsica que han tingut de seguir els components del #TOUSTEAMTW,  per a poder endinsar-se en aquesta aventura tant bèstia!

http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/info/alimentacio

Trailwalker ©NilBohigas


Per preparar un repte com aquest és molt important tenir cura de l'alimentació i saber què hàbits d'alimentació són els més beneficiosos davant l'esforç físic que anem a realitzar. A continuació us donem alguns consells elaborats per Vitae:
  • Dieta rica en antioxidants: l'esport és molt sa però accelera l'envelliment i l'oxidació. Per contrarestar aquest efecte de l'esport, és important mantenir una ingesta adequada d'antioxidants, com la vitamina E, C i els beta carotens: 
  1. Vitamina E: present en olis de llavors (blat de moro i girasol), en l'alvocat, rovell d'ou, nous i ametlles, en les verdures de fulla verda i oli d'oliva.
  2. Vitamina C: present en cítrics, maduixes, kiwi, julivert, verdures de fulla verda, bròcoli i espinacs.
  3. Beta Carotens: presents en pastanaga, carabassa, meló, aranja, albercoc i bròcoli. També són abundants en els espinacs i verdures de fulla verda. 
  • Evita els “menjars ràpids”: fes els menjars més lleugers i més freqüents, entorn de 5 menjars diaris.I segueix un menú variat, amb molts aliments frescos i pocs condiments sofisticats.
  • Cura amb els greixos: són necessàries però no haurien de suposar més del 20% de les teves calories. També és important que en la mesura del possible, intentis concentrar el consum de fibra en un sol menjar.
  • Sucres i hidrats de carboni: són una important font d'energia per a l'esportista però depenent del tipus de sucre que ingereixis i del teu metabolisme pot variar la seva efectivitat.
  • Consum de proteïnes: és important consumir un mínim de proteïnes, distribuint el seu consum en diversos menjars diaris per afavorir la seva absorció.
  • Consells a tenir en compte durant l'entrenament: és recomanable no entrenar fins a dues hores després d'haver menjat aliments sòlids (una hora si s'ha menjat iogurt o fruita, o s'ha pres un batut o líquid). També és essencial hidratar-se bé i amb moderació abans que aparegui la sensació de set i evita prendre begudes excessivament fredes. El més recomanable és consumir begudes isotòniques, ja que ajuden a reposar sals minerals.

Aqui també teniu unes pautes molt més especifiques!!:

 http://trailwalker.oxfamintermon.org/sites/default/files/archivos/Consells%20nutricionals%20Blanquerna_0.pdf


No hay comentarios:

Publicar un comentario