29 jun 2015

Efectes de la Coca-Cola a l'organisme




Sabeu què és el que passa dins el vostre cos, en el moment en que us preneu un "super refresc" d'aquests???

Doncs més o menys, alguna cosa així... 

 En els 10 primers minuts d'haver-la pres es produeix al nostre organisme l'entrada de deu cullerades de sucre, que gràcies a l'àcid fosfòric que talla el sabor tan dolç, et permet prendre-la sense vomitar.

Als 20 minuts, es produeix una pujada espectacular de la insulina deguda a la gran quantitat de sucre ingerit, el fetge respon a aquesta pujada convertint ràpidament el sucre en greix, és per això que aquesta beguda no la poden prendre ni gent que vulgui aprimar , ni gent diabètica és clar. 

Als 40 minuts, tota la cafeïna present en la Coca-Cola ha estat absorbida, la cafeïna és un estimulant del sistema nerviós central que produeix la inhibició dels receptors d'adenosina, això fa que el cos s'estimuli i li permeti no adormir-se . A més es produeix midriasi:  dilatació de les pupil·les i augmenta la pressió sanguínia.

Als 45 minuts es produeix un augment enorme de la dopamina en el cervell, estimulant els centres de plaer en diverses parts del cervell. Es sospita, a més, que l'efecte de la dopamina és el que produeix la dependència a la cafeïna.


Als 60 minuts l'àcid fosfòric forma complexos amb el calci, el zinc i el magnesi i no permet la seva absorció en l'intestí. A més a causa de les propietats diürètiques de la cafeïna es produirà l'evacuació del magnesi, zinc i del calci que estaven dirigits als seus ossos, així com els electròlits, sodi i aigua. Per si fos poc, també es produirà l'anomenada baixada de sucre i els consumidors es poden tornar irritables, lents o mandrosos. També es produeix una baixada de la cafeïna que es produirà abans en els fumadors.


Com veiem, la Coca-Cola pot portar problemes d'obesitat o empitjorar-los, pot produïr diabetis en gent cada vegada més jove i si es pren en molta quantitat, la cafeïna pot arribar a produir irritabilitat, insomni, taquicàrdia i mals de cap. 


Cada llauna de Coca-Cola conté 50 mg de cafeïna i la seva dosi tòxica és a partir dels 400 mg, però tenint en compte que molta gent es pren les ampolles de més d'1 litre de Coca-Cola, aquests efectes es produeixen sense cap dubte . 
A més el cridaner color que conté la Coca-Cola i en general tots els refrescos de cola, és produït per un additiu que és l'e-150, aquest ha estat associat amb deficiència de la vitamina B6. Aquesta vitamina hidrosoluble és també coneguda com piridoxina, i desenvolupa una funció vital en l'organisme que és la síntesi de carbohidrats, proteïnes, greixos i en la formació de glòbuls vermells, cèl·lules sanguínies i hormones. 
 En intervenir en la síntesi de proteïnes, ho fa en la d'aminoàcids, i així participa de la producció d'anticossos. Ajuda al manteniment de l'equilibri de sodi i potassi en l'organisme. La seva mancança es pot veure reflectida en anèmia, fatiga, depressió, disfuncions nervioses, boqueres, vertigen, conjuntivitis, nàusees i vòmits. 
Amb una Coca-Cola light aquest problemes podrien estar solucionats, però els substitutius del sucre que acabes prenent, o el sucre sintètic que porta, incorporada aquesta beguda pot provocar danys cerebrals, pèrdua de memòria i confusió mental si es pren en grans quantitats (encara que superar els límits que dóna la FDA per aquest additiu és molt difícil, ja que s'haurien de prendre 17 llaunes de Coca-Cola diàries) segons uns estudis de l'AMEDEC. Aquesta substància es coneix com aspartam i a més pot produir també danys a la retina i al sistema nerviós. 
La Coca-Cola Zero tampoc es salva, perquè també conté aspartam que és l'edulcorant artificial que substitueix el sucre.

Doncs ara, ja sabeu!! Així que vosaltres mateixos... És per pernsar-s'ho dues vegades eh...!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario