16 oct 2015

Oli de palma

L'oli de palma és el més utilitzat del món, per davant del de soja o el de colza. Es produeix a partir dels fruits de la palma africana (Elaeis guineensis) i s'ha convertit en una matèria primera usada a nivell global per a l'elaboració d'una gran quantitat de productes de la indústria alimentària i cosmètica.

L'oli de palma està desplaçant als greixos hidrogenats, que s'han demostrat nocives per a la salut. No obstant això, aquest oli és molt ric en greixos saturats, per la qual cosa està lluny de ser una alternativa idònia des del punt de vista de l'equilibri nutricional i és preferible no abusar-ne.
Fins a finals de 2014, els fabricants de la UE no tenen l'obligació de detallar en l'etiquetatge d'ingredients l'origen botànic del greix vegetal que empren en els seus productes.
USOS

Cremes i cobertures
Es fon a major temperatura que la xocolata, per això és idoni per mantenir i emmagatzemar les cobertures, però a la boca fon pitjor.

Productes per untar
Per la quantitat de greixos saturats que conté i que faciliten l'untat, fa que s'utilitzi en cremes de cacau i en margarines.

Snacks i pastissos
En galetes, torrades o pastisseria industrial, com a substitut dels greixos hidrogenats, poc cardiosaludables, i de la mantega, que és més cara.

Precuinats
Es fa menys ranci i el seu preu és baix, per això s'usa per elaborar molts plats de menjar preparat.

Xips i aperitius
Perquè aguanta més fregits que altres greixos. Encara que a Espanya es fa servir en el seu lloc oli de gira-sol o d'oliva.

Productes de neteja
És part clau de la fórmula de sabons i detergents.

Cosmètics
Per la seva untuositat, és una base òptima per a molts productes de bellesa i cremes corporals.

Espelmes
Alternativa a la cera o la parafina, per fabricar espelmes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario