7 oct 2015

10 Beneficis que desconeixies de l'espinac

1. Té acció anticancerosa

Gràcies al seu alt contingut de vitamina A i C, així com de fibra, àcid fòlic i 13 fito-nutrients diferents, els espinacs tenen una acció positiva en la lluita contra les cèl·lules canceroses.

Els seus flavonoides, importants antioxidants, són capaços de frenar la divisió cel·lular en el càncer d'estómac i de pell.


2. Bona per al sistema cardiovascular



Els beneficis cardiovasculars dels espinacs són diversos. D'una banda, gràcies a l'àcid fòlic, té la capacitat de reduir l'homocisteïna, un aminoàcid que es troba a la sang.

Els nivells elevats d'aquesta substància estan relacionats amb un major risc cardiovascular, incloent-hi infarts i accidents cerebrovasculars.

També conté turó i inositol, compostos d'ajudar a evitar l'enduriment arterial i la mala circulació.

Per si fos poc, ajuda en l'equilibri de potassi i sodi per millorar la pressió arterial i evitar la inflamació del cor.

3. Millora la salut òssia

Una tassa d'espinacs frescos aporta fins a un 200% del valor diari recomanat de vitamina K, nutrient essencial per a l'adequada absorció del calci i el control dels osteoclasts (cèl·lules que descomponen els ossos).

A més, aporta minerals essencials com magnesi, zinc, coure i fòsfor que contribueixen a la formació d'uns ossos forts.

4. Preveu la diabetis


La ingesta regular d'aquesta hortalissa, ajuda a estabilitzar els nivells de sucre en la sang i, a llarg termini, prevé la diabetis.

Per als que ja van ser diagnosticats amb aquesta malaltia també resulta apropiada, ja que el seu alt contingut de magnesi ajuda a evitar complicacions.

5. Contra l'anèmia


Suposa una aportació significativa de ferro, mineral que ajuda a regenerar els glòbuls vermells de la sang, responsables de transportar l'oxigen a totes les cèl·lules del cos.

Gràcies a aquesta propietat, el seu consum freqüent actua com un bon tractament per prevenir i combatre l'anèmia.

6. És bona per a la vista

La seva important aportació de luteïna les converteix en un aliment adequat per a millorar la salut visual i del sistema nerviós.

Aquests carotenoides ajuden a protegir contra les cataractes i altres tipus de degeneracions oculars que es produeixen amb l'edat.

7. Pèrdua de pes


Per perdre pes s'ha d'adoptar un estil de vida 100% saludable, però també s'ha de procurar mantenir el metabolisme actiu.

La incorporació d'espinacs a la dieta ajuda a millorar la capacitat del cos per cremar greixos i contribueix a disminuir la freqüent sensació de gana que fa ingerir més calories de les degudes.


8. Bona salut gastrointestinal


Els beta-carotens i l'alt contingut de vitamina C actuen com a protectors del còlon en frenar l'acció dels radicals lliures.

D'altra banda, ajuda a mantenir l'equilibri de la flora bacteriana per impedir el desenvolupament de trastorns digestius i del sistema immunitari.

9. Prevé l'envelliment prematur


El seu alt contingut d'antioxidants promou l'eliminació de substàncies tòxiques del cos, associades amb la degeneració de l'edat i l'envelliment prematur.

Una bona dosi d'espinacs a la setmana millora la qualitat de vida i promou la bellesa de la pell tot i el temps.

10. Protegeix la pell contra els raigs UV


Els raigs UV, del sol són la principal causa del dany cel·lular en la pell i el desenvolupament de melanoma. Els alts nivells de vitamina B dels espinacs brinden una acció protectora que complementa als productes per cuidar-se del sol.



No hay comentarios:

Publicar un comentario