11 oct 2015

La Pinya

1. Té acció diürètica
El seu elevat contingut d'aigua sumat a la fibra i el potassi li donen un efecte diürètic, eficaç per controlar els problemes per retenció de líquids.

En estimular l'eliminació d'aigua dels teixits, el seu consum dóna suport a les dietes d'aprimament i prevé malalties cròniques com l'artritis, la gota i els càlculs.

2. Combat els radicals lliures
Els seus compostos antioxidants lluiten contra els radicals lliures de l'ambient, prevenint així qualsevol tipus de dany cel·lular.

Per tan important acció en el cos, la seva ingesta dóna suport a la prevenció de:

L'arteriosclerosi.
Malalties cardiovasculars.
Artritis i gota.
Diferents tipus de càncer.

3. Redueix el risc d'hipertensió

La hipertensió és un dels problemes cardiovasculars que més ataquen les persones, fins i tot sense que aquestes ho sàpiguen.

Una de les formes de combatre-la i reduir el risc de patir-la és consumint una quantitat important de potassi i una mínima de sodi.

En aquest sentit la pinya resulta idònia, ja que una tassa aporta al voltant d'1 mg de sodi i 195 mg de potassi.

4. Millora la digestió
Molts dels problemes digestius es poden alleujar amb el consum de pinya, gràcies a la fibra i enzims que li aporta al cos.

D'una banda, la fibra dóna suport al moviment intestinal per combatre el restrenyiment i, de l'altra, els enzims faciliten la digestió per a una adequada absorció dels nutrients.

A més, és bona per conservar l'equilibri de la flora bacteriana i la seva acció antiinflamatòria prevé la inflor.

5. Enforteix el sistema immunològic

La vitamina C i la bromelina enforteixen el sistema immunològic per millorar la resposta del cos contra les infeccions causades per virus i bacteris.

Segons sembla, la bromelina actua com un anticoagulant natural i produeix canvis positius en els glòbuls blancs de la sang, augmentant les defenses.

6. Ossos forts
Molts no arriben a imaginar com és de beneficiós el suc de pinya per a la salut dels ossos. Aquesta fruita és una font de magnesi, mineral essencial per a l'adequada absorció del calci. Una tassa pot aportar fins al 75% del magnesi requerit al dia.

7. Dents sanes

Per l'acció de la vitamina C, menjar aquesta fruita també pot ajudar a eliminar la placa bacteriana que s'acumulen a les dents i, per tant, és bona per a evitar malalties de les genives i de les dents.

8. Millora la salut de la pell
Els enzims que conté fan que la pell es torni més elàstica i ferma. A més, la hidrata de forma natural i prevé els signes primerencs de l'envelliment.

La seva aplicació de forma tòpica estimula l'eliminació de cèl·lules mortes i disminueix taques i línies d'expressió.

9. Manté la salut ocular

Els seus antioxidants, especialment els beta-carotens, ajuden a mantenir la salut ocular i prevenen la degeneració macular.

10. Ajuda a aprimar
¿Pensant a perdre pes? La pinya es pot convertir en la millor aliada per assolir l'objectiu en menys temps. La seva fibra ajuda a controlar la gana i evita el consum excessiu de sucres, carbohidrats i greix.

A més, dóna suport a la desintoxicació de l'organisme per eliminar les substàncies de rebuig i millorar el ritme del metabolisme.

11. Protegeix el cor

Els radicals lliures poden convertir-se en causes potencials d'aterosclerosi, problemes de circulació i colesterol.

En ajudar a combatre aquestes molècules nocives i reduir la retenció de líquids en els teixits, la ingesta freqüent de pinya també podria prevenir diferents malalties cardíaques.


No hay comentarios:

Publicar un comentario