12 oct 2015

La fruita? Millor amb pell

Amb el simple gest de pelar una poma, treure la pell de la pera o llençar el recobriment d'una fruita estem renunciant a una enorme font de fibra, vitamines i nutrients moltes vegades més beneficiosa que la de la fruita en si.
Tots coneixem els beneficis de consumir les reglamentàries cinc peces de fruita al dia i l'imperdonable suc de taronja res més aixecar-nos però, què hi ha de les pells? Quins nutrients ens aporta exactament?
Per començar els beneficis més visibles i fiables sorgeixen a nivell estètic. El poder antioxidant de la pell de la fruita repercuteix en la suculència de la pell, el bon estat del cabell i el color de la cara. Un aspecte sa que deixo això de l'envelliment per a un altre moment.
La majoria de les vitamines es troben a la pell, vegeu cítrics, per això, consumir la fruita amb pell fa que obtinguem més defenses per a la temporada de l'any que ja tenim aquí: tardor, època de grips i refredats.
Podem matar dos ocells d'un tret si en comptes de pelar la fruita, la rentem i ens la mengem directament. Per què? Senzillament perquè és rica en fibra. Accelerarem el nostre metabolisme i procés digestiu aprimant abans i, sobretot, saciare-nos la fam, ja que el seu efecte saciant resideix en la pell.


No hay comentarios:

Publicar un comentario