29 oct 2015

8 curiositats sobre la cuina japonesa

Ara que que estem summergits en tantes modes gastronòmiques, i una d'elles és el de menjar sushi, i Ramen,etc.. i tot de coses japos, no està de més saber alguna coseta curiosa:

1. Únicament els homes preparen sushi

Sabies que només els homes poden preparar sushi al Japó? La raó és que la temperatura de les mans de les dones és més alta que la dels homes, un fet que pot modificar el sabor del peix.

2. Pren sopa per a una bona digestió

La sopa de miso és molt bona per a la digestió, i per tant s'ha de prendre al principi del menjar, i no al final.

3. La salsa de soja és per al peix

Sabies que la salsa de soja és per submergir el peix, i no l'arròs? Mai submergeixis les peces de sushi a la salsa de soja del costat d'arròs!

4. Demostra que t'agrada el menjar

Un fet extremadament curiós és que a Japó és molt comú fer sorolls en xarrupar la sopa de ramen, ja que els japonesos diuen que el seu sabor és millor quan ho fas, a més de que és un senyal que estàs gaudint del menjar.

5. No deixis menjar en el plat

Sabies que es considera de mala educació deixar menjar al plat? A Japó has de buidar el teu plat per complet, perquè els japonesos són molt frugals i estalviadors.

6. Arròs per tots

Gairebé el 70% dels japonesos mengen arròs almenys una vegada al dia, servit generalment amb carn, peix o vegetals. Els adobats i la sopa també formen part de la gastronomia tradicional japonesa.

7. Molts aliments crus

La cuina japonesa utilitza una gran quantitat d'aliments crus. De fet, segurament ja has de saber que el peix que se serveix en el sushi està cru.

8. Secrets del sashimi


El sashimi és sempre el millor tall de carn, i s'ha de consumir preferentment sense wasabi i utilitzant els pals. Contràriament a la creença popular, el sashimi no sempre és peix; també pot ser carn crua o pop amb prou feines cuit.


No hay comentarios:

Publicar un comentario