11 jul 2015

Què és el quefir?





Escoltem parlar molt d'ell, dels seus beneficis, però no el trobem en qualsevol comerç. Es relaciona amb el vegetarià, l'ecològic ... i quan coneixem el que és, posem cares rares, com desconfiant del seu origen i de la seva manera d'elaborar-lo. 

A més del que és saludable que és, simplement hem de llegir bé la procedència d'aquest aliment o del fong amb el qual ho farem. Així que aprèn, anota i llança't a gaudir del quefir i de les seves propietats.



Es tracta d'un producte lacti que, a diferència del iogurt, fermenta mitjançant una reacció lacto-alcohòlica. Encara que la definició tècnica és la d'una combinació de bacteris probiòtics i llevats en una matriu de proteïnes, lípids i sucres. És a dir, és un làctic fermentat mitjançant fongs i bacteris procedents del Caucas. Perquè sàpigues l'aspecte que té, se sol dir que sembla un tros de coliflor.



Hi ha dos tipus de quefir: d'una banda el de llet i per un altre el d'aigua. El primer s'assembla molt al iogurt i el segon és una beguda que sap com una llimonada però amb gas. Aquest últim ho poden prendre els al·lèrgics a la llet. I s'ha de prendre en dejú o abans dels àpats per assimilar millor.



Les propietats d'aquest producte són gairebé infinites: Ajuden a reduir el colesterol, protegeix l'estómac, ajuda a millorar el ritme intestinal, és a dir que és digestiu, i enforteix les defenses. A més és molt diürètic i depuratiu.



Per elaborar el d'aigua necessites 1 litre d'aigua mineral, 3 cullerades grans de sucre blanc o morè, 1 figa seca, mitja llimona tallada a trossos, 3 culleres del nòdul del Quefir. Introduïm tot això en un flascó, el agitem bé i ho deixem fermentar entre 2 i 3 dies.



Per elaborar el de llet necessites uns grans de quefir, llet de qualsevol tipus encara que si tries la desnatada en surt un quefir molt diluït, i un pot de vidre. Tanca-ho i deixa-ho a 1 dia mínim. Com més ho deixis, més espès i fort serà. Després, per gaudir-lo, cola-ho.

Apa doncs! Ja sabeu una cosa més. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario