1 jul 2015

16 Maneres d'utilitzar la pela de banana

1. Actua com un analgèsic natural: La pela d'banana conté un oli natural que actua com un calmant de cremades i rascades.

2. Elimina berrugues: Per eliminar aquestes molestes berrugues que apareixen en les mans i altres àrees del cos, abans d'anar a dormir enganxa un tros de pela de banana sobre la mateixa i deixa que actuï tota la nit. Repeteix el tractament fins que les berrugues desaparegui'n.

3. Contra les hemorroides: Per alleujar les hemorroides col·loca la part blanca de la closca sobre la nafra, deixa-ho actuar tota la nit i repeteix el remei les vegades que sigui necessari.

4. Alleuja l'enrogiment: es recomana fregar la part interior d'una closca de banana sobre la pell enrogida per l'heura verinosa.

5. Aturar la picor: Per alleujar la picor causada per les picades d'insectes i d'heura verinosa, frega l'interior d'una closca de banana a la zona afectada i deixa-la actuar alguns minuts.

6. Contra l'acne: La part interior de la pell de banana conté vitamines, minerals i antioxidants que ajuden a netejar la pell de la cara i combatre l'acne. Cobreix la canyella amb la closca i deixa-la actuar fins que s'oxidi.

7. Antiarrugues: Les seves propietats antioxidants ajuden a protegir la pell i contribueixen a prevenir les arrugues prematures. Es recomana especialment per a la zona al voltant dels ulls, ja que ajuda a tensar la pell i la suavitza.

8. Elimina estelles: Aquestes molestes estelles en la pell poden ser eliminades amb la closca d'una banana. Col·loca la closca sobre l'estella amb cinta adherent i després retira-per treure amb ella l'estella.

9. Dents blancs: La pell de banana és un blanquejador natural per eliminar les taques que es formen en les dents. Frega l'interior d'una closca de banana sobre les dents durant dos minuts i repeteix el tractament cada dia.

10. Lustra articles de cuir: L'interior de la closca de banana ajuda a polir i abrillantar articles de cuir com, per exemple, sabates, mobles o corretges, entre d'altres. Només cal fregar la closca sobre la superfície i després, passar-li un drap de cotó per sobre.

11. Brilla elements de plata: Barreja closca d'banana amb una mica d'aigua a la liquadora fins a formar una pasta. Utilitza la barreja per netejar les taques que es formar en els teus estris de plata.

12. Ajuda a madurar els alvocats: Les closques contenen una hormona anomenada etilè, que indueix a la maduració en poc temps. Per això, posa l'alvocat dur en una bossa amb alguns trossos de pela de banana i deixa-tancada durant 24 hores.

13. Repel·leix les plagues: Deixa de banda aquests insecticides que tant de mal li fan a l'ambient i la salut. Si els pugons estan espatllant les teves plantes, enterra closques de banana picades a uns 3 o 5 centímetres de profunditat.

14. Fa créixer les plantes: Pel seu alt contingut de potassi, les closques de banana ajuden a créixer les plantes amb més facilitat. Tritura les closques i la polpa amb una forquilla i després entiérralas al voltant de la llavor.

15. Compost: Després de donar-los ús, pots tirar les closques al teu recipient de compost, amb la resta de brossa orgànica. Aquestes són de fàcil descomposició i li aporten importants nutrients a la terra.

16. Entendrir la carn: Si no vols que la carn es posi dura o seca, col·loca les closques de banana madures sobre, la bandeja abans de portar-la al forn.



No hay comentarios:

Publicar un comentario