9 jul 2015

10 raons estrictament nutricionals i de salut per ser vegetarià

Sincerament, a nosaltres ens agrada massa la carn, com per eliminar-la per complet del nostre cos; però un cop llegiu això, raóns no en falten per a replantejar-se com a mínim una mica la nostra dieta!! I quan dic nostra, ens referim a la de tots!!

Aqui van 10 bones raóns per fer-se vegetarià, ( sense entrar en els sentimentalismes sobre la vida animal i altres històries):
 
1. En els anys 70, es van dur a terme nombroses investigacions que van demostrar que les dietes de baix contingut gras, prevenen les malalties cardíaques. La dieta vegetariana posseeix aquestes característiques, podent a més, revertir aquests mals.
    
 

2. Els greixos vegetals poliinsaturats tendeixen a disminuir la pressió arterial, mentre que els greixos animals l'eleva.
    

3. És una bona mesura per prevenir el càncer per la quantitat de fibres presents en l'alimentació vegetariana; i facilitar l'expulsió dels residus alimentaris, s'eliminen les toxines, prevenint així el càncer del còlon. També hi ha molts vegetals com el bròquil, cols de Brussel·les, la coliflor, l'all i altres, que contenen nutrients anticancerígens.
    

4. La pasta sense carn conté gran quantitat de carbohidrats i és l'aliment preferit dels corredors perquè produeix una energia lenta i sostinguda sense excés de greix o de calories.
    

5. Com més fruites, vegetals i cereals mengis, major quantitat de nutrients tindrà el teu organisme. Una dieta vegetariana variada i degudament equilibrada, aporta els nivells necessaris en nutrients que el teu organisme necessita.
   

6. La dieta basada principalment en cereals, vegetals i fruites ajuda a controlar la diabetis. Els asiàtics i polinesis porten una dieta similar i els casos de diabetis entre aquesta població són quasi inexistents; però quan adopten el tipus d'alimentació occidental, els casos de diabetis es tornen més nombrosos amb les complicacions freqüents, com l'arteriosclerosi.
   

7. Els plats basats en vegetals són més econòmics, pel que fa als costos de la fruites, pensi que s'està estalviant en medicines.
  
8. Les pastes i cereals són bona font d'energia, recomanada sobretot pels atletes i els fisioculturistes, per construir músculs i augmentar la resistència. Contra el que generalment es creu, la dieta vegetariana no és pobre en proteïnes.      

9. Augmentarà els teus coneixements en nutrició en prendre interès en canviar els teus hàbits alimentaris i recórrer a la literatura existent sobre vegetarianisme.
    
 

10. És una alimentació completa perquè tots els nutrients que l'organisme necessita es troben en el regne vegetal; les vitamines, els aminoàcids i els minerals estan presents en els vegetals.



No hay comentarios:

Publicar un comentario