13 nov 2015

Hàbits post-exercici: quins aliments consumir i quan?

Fer esport és una cosa necessaria en el dia a dia. No només enforteix la salut i millora el benestar general, sinó que és divertit i ens fa sentir més feliços. és important saber els aliments per rendir millor fent esport; però é igual o fins i tot més important saber quins aliments s'han de consumir, i en quin moment, després d'un entrenament físic.
Avui donem consells perquè el teu pla d'exercici tingui els seus fruits. Com et cuidem, eh? i som-hi!
Quant temps ha de passar?

El primer que cal tenir clar és quan s'ha de menjar. L'ideal és consumir alguna cosa en els 40 minuts posteriors a l'exercici realitzat. Per què? Perquè en aquesta franja, el metabolisme segueix actiu, assimilant els nutrients ingerits amb més calma i facilitat. Tampoc cal oblidar-se de beure aigua. Tot això farà que ens reposem, recuperem energies, eliminem toxines i restablim reserves del glucogen muscular.

Però, ull! Acabar una sessió d'esport sol estar lligat a un apetit feroç. Tant que voldrem devorar la nevera! Per això, és important controlar quant es menja, i fer-ho a poc a poc i tranquil·lament. En haver malbaratat tanta energia, de vegades “mengem amb els ulls” i acabem ingerint més calories que les que hem cremat.

Un truc per evitar això és portar sempre damunt un "picoteo" sa per prendre en acabar l'exercici. Un iogurt descremat, una peça de fruita o una barreta energètica són alguns dels aliments més recomanables. "Matarà" la gana i evitarà que mengem amb ànsia. També s'aconsella consumir greixos saludables, com l'alvocat, les nous o les ametlles, en quantitats moderades.


Sí als carbohidrats i proteïnes

Segur que estàs d'acord, que un "picoteo" no és suficient. Ha d'anar seguit d'un menjar més contundent i complet. Si pot ser, consumit no més tard de les 20h perquè el cos sigui capaç de digerir-ho a poc a poc.

Aquest menjar principal haurà de contenir una ració de carbohidrats (p,ex: arròs, pasta o patates) i una de proteïnes (p,ex: peix, carn magra, pollastre, pernil de gall dindi o ou). No ho dubtis: els hidrats de carboni i les proteïnes seran els teus millors aliats després d'una dura sessió física. Mentre que els carbohidrats et retornaran l'energia malbaratada, les proteïnes serveixen per desenvolupar massa muscular i facilitar la reparació dels danys causats per l'exercici.

L'ideal és anar alternant entre uns aliments i uns altres. A més d'aconseguir una dieta equilibrada i variada, evitarà que t'acabis cansant de certs aliments, la qual cosa sol passar sovint.




No als greixos!

Definitivament, allunya't dels aliments amb alts nivells de greix i sucre. Encara que tots ens mereixem un antull de tant en tant, recorda que un descuit diari pot fer malbé el teu esforç de tot un dia. Així que control i molta força de voluntat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario