12 nov 2015

Cúrcuma i pebre negre: La combianció que pot salvar vides

La cúrcuma posseeix grans beneficis per a la salut a més de ser una espècia molt utilitzada en la cuina. El seu ús va guanyant en popularitat així com els seus beneficis.

Una raó per la qual la cúrcuma s'està popularitzant és per la relació que existeix entre aquesta espècia i la seva actuació sobre la malaltia del càncer.
Està considerada com un potent agent anticancerigen a causa del seu ingredient actiu principal que és la curcumina, que aporta grans beneficis per a la salut entre les quals s'inclouen la seva capacitat d'induir a la mort a les cèl·lules canceroses.

Existeixen nombroses recerques sobre la cúrcuma i els seus efectes, i una recerca realitzada a la Universitat de Michigan va descobrir que la combinació de cúrcuma amb el pebre negre pot exercir un paper molt important en la prevenció o el tractament del càncer de mama.

Això es deu al fet que, encara que la cúrcuma per si mateixa posseeix un gran poder medicinal, té una biodisponibilidad pobre a causa del seu ràpid metabolisme en el fetge i en la paret intestinal, i el pebre negre pot augmentar la biodisponibilidad fent que els poders curatius de la cúrcuma augmentin per combatre la inflamació, les infeccions i el càncer.

Els estudis realitzats van trobar que la piperina, un compost del pebre, és el que fa que la biodisponibilidad de la cúrcuma augmenti per combatre el càncer fins a 1000 vegades més, i que sense la piperina, la biodisponibilidad de la cúrcuma és realment baixa.

Els investigadors van descobrir que la curcumina i la piperina, en combinar-se, van ser capaces de dirigir-se a les cèl·lules mare del càncer.






La combinació d'aquests dos ingredients té altres beneficis per a la salut com:

Redueix el dolor i la inflamació.

Aquests dos compostos, la piperina i la curcumina s'ha demostrat que influeixen en més de 700 gens i poden inhibir l'activitat i la síntesi de la ciclooxigenasa-2 (COIX2) i 5-lipooxigenasa (5-LOX), així com altres enzims que impliquen la inflamació.

Pèrdua de pes.

La cúrcuma i el pebre negre poden ajudar a perdre pes. La piperina és termogènica, la qual cosa significa que augmenta el metabolisme i ajuda a augmentar la crema de calories.

Antidepressiu natural.

Els compostos actius de la cúrcuma i el pebre negre tenen efectes antidepressius. Aquests compostos poden augmentar els nivells de serotonina i dopamina en el cervell i inhibir la monoamina oxidasa, un enzim que si es troba el nivells alts en el cervell està vinculada amb la depressió.

Utilitzeu la cúrcuma i el pebre com a ingredient habitual en el seu menjar per beneficiar-vos dels poders curatius d'aquesta combinació!!




Font:

http://complete-health-and-happiness.com/black-pepper-and-turmeric-this-combination-could-save-lives/

No hay comentarios:

Publicar un comentario