1 nov 2015

Castanyes

Propietats de les castanyes

Són un aliment saludable amb importants beneficis nutricionals que podem trobar a la tardor. De fet, gairebé podríem dir que es tracta de l'aliment més característic de la tardor, una època en la qual és comuna menjar-rostides per mitigar el fred que és habitual que faci durant aquesta bella època de l'any.
De fet, com podrem veure al llarg d'aquesta nota, es tracta d'un fruit sec tremendament ric en nutrients, aportant sobretot hidrats de carboni i fibra, així com vitamines del grup B, ideals per reduir la simptomatologia pròpia de la tardor, a la que és comú sentir-nos apàtics o malenconiosos.

Les castanyes vénen a ser un dels fruits per excel·lència de la tardor, un moment i una època de canvi, de recolliment interior, i un temps en el qual podem començar a gaudir del fred, de la pluja, i de tot allò que representa aquesta estació de l'any.

Castanyes

Però, ¿quines són les propietats més importants i destacades de les castanyes?

El més destacat en un primer moment són les poques calories que tenen, cosa que es combina molt bé amb el seu alt contingut en fibra, proteïnes i hidrats de carboni.

Precisament gràcies al seu alt contingut en fibra es converteixen en uns aliments adequats contra el restrenyiment. A més, són útils en dietes d'aprimament perquè exerceixen un efecte clarament saciant.

Són una bona font de minerals, entre els quals destaquem el magnesi, potassi, ferro i fòsfor, i segons alguns estudis se'ls atribueixen propietats tant antiinflamatòries com vasculars.

Encara que són conegudes també perquè a les digestions poden arribar a resultar pesades, si les masteguem bé i no les mengem en excés, aquesta qüestió quedaria solucionada.

Això sí, per a aquelles persones que tinguin un estómac delicat, recomanem que siguin consumides en forma cuita o rostida, abans que crues.

Les castanyes, propietats més importants

Alt contingut en hidrats de carboni, proteïnes i fibra.
Baix contingut calòric (al voltant de 190 Kcalorías / 100 gr.).
Alt contingut en minerals: magnesi, potassi, ferro i fòsfor.
Propietats vasculars reconstituents i antiinflamatòries.


No hay comentarios:

Publicar un comentario