24 dic 2015

6 Àpats que causen addicció. Aneu amb compte!

1. Menjar ràpid


El consum de menjar ferralla o també anomenada menjar ràpid ha encès els senyals d'alerta a tot el món per les conseqüències que comporta el seu consum.

Malgrat que està demostrat que causa obesitat, depressió i problemes cardiovasculars, molts les continuen ingerint diàriament o de forma regular.

I és que tant el pa com les carns utilitzades en aquest tipus de menjars contenen substàncies químiques que causen una dependència gairebé tan forta com la dels estupefaents.

Alguns d'aquests àpats són:

Gossos calents.
Hamburgueses.
Pizza.
Nuggets de pollastre.
Sandvitxos.




2. Carns embotides

Les carns embotides han envaït el mercat i s'han convertit en una de les opcions d'alimentació per a moltes persones.

El sabor és molt deliciós i se sol combinar molt bé amb altres aliments; però, solen ser molt addictives per l'ús d'ingredients com els nitrits, una substància que inhibeix els bacteris per allargar la seva vida útil i donar-los frescor per més temps.

El problema és que, en cuinar-se, es poden combinar amb facilitat amb altres químics com els hidrocarburs al·lògens els efectes estan associats amb el risc més alt de desenvolupar càncer.

Les carns embotides són, entre d'altres:

Llonganissa.
Salsitxes.
Cansalada.
Xoriços.
Salami.
Pernil.


3. Patates fregides

Les patates fregides són un dels snacks que més es consumeixen al món. Encara que en quantitats petites no suposen un risc per a la salut, està demostrat que són molt addictives i solen portar a excessos perjudicials.

Això es deu al fet que combinen greixos saturats amb midó i altres substàncies químiques que creen la necessitat de menjar més.



4. Crispetes de blat de moro per a microones

Les crispetes de blat de moro s'han considerat com un dels millors snacks per menjar a qualsevol hora del dia. Són molt baixes en calories i tenen propietats nutricionals que poden beneficiar la salut.

No obstant això, aquelles que venen al mercat llistes per fer al microones no són una opció tan saludable pels compostos químics que alliberen.

Els seus envasos contenen diacetil i pentanodiona, uns components que s'evaporen en l'aire gràcies a la calor i que envien senyals al cervell per crear la forta sensació de voler menjar més.



5. Gelat

El gelat és un dels aliments que més enganxa als consumidors i, de fet, els seus efectes s'arriben a comparar amb els que causen diversos tipus de drogues.

La combinació de sucres refinats, greixos i conservants artificials fa que el consum d'aquest aliment generi el desig de menjar-ho en més de les quantitats apropiades.




6. Refrescs

Aquest tipus de begudes han demostrat ser tan addictives i perjudicials per a l'organisme que en alguns països han apujat els seus impostos per tal de reduir el seu consum. Malgrat això, encara segueixen sent els preferits, fins i tot per sobre dels sucs i begudes naturals.

El que més preocupa els experts en salut és que s'ha demostrat que tenen greus efectes secundaris a mitjà i llarg termini, causant conseqüències en el cervell, a escala cel·lular i en el sistema hormonal.

La seva ingesta excessiva deteriora la salut cognitiva, influeix de forma directa en el desenvolupament de diabetis tipus 2 i augmenta les probabilitats de patir envelliment prematur.

Els factors que més influeixen en aquesta dependència són els alts nivells de sucre que els componen, a més d'estimulants com la cafeïna.

¿Ingereixes algun d'aquests aliments? Si és així, hauries de començar a esforçar-te per reduir-los al màxim de la dieta.

En evitar no només estaràs prevenint malalties, sinó que notaràs un canvi total en la teva salut general i el teu pes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario