14 dic 2015

5 Verdures saludables per prevenir el càncer de còlon

1. Espinacs

Aquest vegetal verd és un dels més populars i consumits a tot el món. Es caracteritza per la seva important aportació de nutrients com:

Vitamines A i K.
Àcid fòlic.
Ferro.
Fibra.
Proteïnes de fàcil digestió.

Gràcies a aquestes qualitats, el seu consum regular dóna suport als processos digestius, reduint la inflamació i millorant el moviment intestinal.

A més, facilita la neteja de les deixalles del còlon i les seves propietats antioxidants prevenen la formació de cèl·lules malignes.




2. Api

L'api conté antioxidants, fibra i altres nutrients essencials que donen suport a la digestió i disminueixen els trastorns estomacals.

La seva ingesta augmenta la secreció de saliva i sucs gàstrics, per la qual cosa s'aconsella per a usuaris amb inapetència i digestions lentes.

El seu efecte en l'organisme millora el moviment intestinal, facilitant l'expulsió de les toxines i evitant el restrenyiment.

A més, conté una quantitat significativa de clorofil·la que, juntament amb els antioxidants, prevé diversos tipus de malalties intestinals, incloent-hi el càncer.



3. Carbassa

Aquesta verdura és baixa en calories i rica en nutrients que beneficien aquelles persones que pateixen nivells alts de sucre en la sang.

Aquests inclouen:

Vitamines A, B i C.
Minerals com el cobalt, bor, zinc, calci, magnesi, ferro i potassi.
Beta-carotens.
Precisament els betacarotens són els que han demostrat tenir un efecte anticancerós que ajuda a evitar el càncer de còlon, de pròstata i d'estómac.

A més, les seves vitamines A i C tenen una poderosa acció antioxidant que protegeix les cèl·lules contra el dany oxidatiu causat pels radicals lliures.



4. Bròquil

El bròquil protegeix contra el càncer gràcies a la seva aportació significativa de beta-carotens i vitamina C que han demostrat ser molt efectius en la prevenció del creixement de cèl·lules malignes.

D'altra banda, compta amb tres elements amb capacitat anticancerosa, com són:

El indol (indol-3-carbinol).
Sulforafano.
Fenilisotiocianato.

Té la capacitat d'inhibir el desenvolupament de tumors en augmentar l'activitat de determinats enzims que tenen com a principal missió eliminar i bloquejar l'acció dels agents cancerígens.

Aquestes mateixes enzims són les responsables de destruir les substàncies nocives dels aliments que promouen el càncer de còlon.



5. Tomàquet

El suc natural de tomàquet té qualitats depuratives que impulsen la desintoxicació del còlon per eliminar les substàncies de rebuig.

Té la capacitat de regular l'acidesa de la sang gràcies al seu efecte alcalí en el cos, i està catalogat com un poderós aliat en la prevenció d'aquest tipus de càncer.

Això es deu a la seva aportació de licopè i tomatina, substàncies que els donen el seu color característic i que té un efecte antioxidant en l'organisme.

Sumat a això, és convenient saber que és font de:

Vitamines A, B1, B2, B3, B6, C, K i E.
Sals minerals (potassi, fòsfor, calci, sofre, magnesi, sodi, ferro, coure o zinc, entre d'altres).
Totes les persones, sense importar el seu estat de salut, haurien d'incorporar amb més freqüència aquests aliments en la dieta com a forma de prevenció del càncer de còlon.

Encara que no són aliments miraculosos contra aquesta malaltia, sí que constitueixen opcions saludables per mantenir net aquest òrgan.


No hay comentarios:

Publicar un comentario