16 may 2016

Beneficis de consumir cítrics en l'esmorzar

Les nostres àvies ens diuen que, per no emmalaltir, hem de menjar taronges (o beure el seu suc).

No obstant això, els cítrics tenen molts més beneficis per a oferir-nos sobretot si els consumim en l'esmorzar. En el següent article t'explicarem alguns dels avantatges de gaudir aquestes riques fruites a primera hora del matí.

Propietats dels cítrics (que no coneixies)
La idea és desmitificar una mica el gran poder de les taronges, les llimones o les mandarines, però no per desmentir la seva capacitat per reforçar el sistema immunitari, sinó per saber que compten amb moltes més propietats.

Més enllà d'ajudar-nos a curar un refredat (o a evitar patir) a causa de la seva aportació de vitamina C, un cítric té molt més per oferir.

Es tracta d'una mina inesgotable de beneficis naturals que val la pena aprofitar en qualsevol moment de l'any.

Detallem alguns d'aquests avantatges de consumir cítrics:

Tenen cura i tonifiquen la pell

Les mandarines ens aporta beneficis medicinals i cosmètics gràcies a la vitamina C. No només l'hem de consumir, sinó que també serveix com a ingredient principal en una màscara casolana.

Per a què es fa servir? Per tonificar el cutis, eliminar les impureses i tractar irritacions. Això no obstant, pel que fa a la ingesta d'aquesta fruita se sap que millora la circulació de la sang.

Redueixen l'estrès

Les taronges en particular són molt bones aliades en la teva batalla contra el cansament, la fatiga crònica i els nervis.

Això es deu al fet que compta amb substàncies molt benèfiques (entre elles el calci, el ferro i el magnesi) que redueixen l'estrès. També aquests elements potencien la visió, milloren el trànsit intestinal i enforteixen els ossos.

Gràcies als àcids cítrics i a les sals minerals la taronja millora el nostre humor. Per això és pel que s'aconsella beure un ric suc als matins.

Tracten la síndrome postvacacional

La llimona combat malalties virals i ens ajuda a perdre pes.

Això no obstant, també s'ha comprovat que serveix per eliminar la depressió, l'apatia i la falta de concentració tan freqüents una vegada que vam tornar a la feina després de les vacances.

Aquesta síndrome que porta ansietat, mal humor i mal de cap es pot tractar simplement afegint aquest cítric a les amanides.

Al seu torn es recomana prendre te de llimona als matins (mitja hora abans de l'esmorzar) per sentir-nos més animats i equilibrar les emocions.

Combaten l'insomni

En aquest cas farem servir una altra part de l'arbre (no el fruit). Els fulls de taronger són ideals per relaxar-nos al moment d'anar a dormir. A diferència del suc, s'aconsella beure un te a la nit per aconseguir aquests resultats.

Les seves propietats sedants faran que en pocs minuts concilies el somni i descansis com correspon.

Durant el dia (inclòs l'esmorzar) aquesta infusió pot ajudar a baixar la febre, calmar els mals de cap i tractar els problemes digestius, sobretot quan són causats per l'estrès i els nervis.

Eliminen toxines
L'aranja o taronja és dels menys coneguts entre els cítrics, encara que compta amb meravelloses propietats depuratives. És ideal per eliminar les toxines que s'acumulen en l'organisme.

Com si això no fos suficient, aquesta fruita també ens ajuda a:

-Prevenir l'anèmia.
-Reduir els nivells de colesterol en sang.
-Disminuir la pressió arterial elevada.
-Equilibrar la quantitat de sucre en la sang.
Al seu torn té propietats antisèptiques. Si es consumeix un suc de taronja en dejú, podem cremar greixos acumulats a la zona de l'estómac.

El suc de taronja segueix sent la millor opció

Més enllà dels beneficis de la llimona, la mandarina o la taronja, ningú pot negar que la taronja és la gran protagonista dels matins a les llars.

Un cafè o te, una mica de llet, unes torrades i ... Un suc de taronja. Si és acabat d'esprémer, molt millor.

Igual que altres cítrics, aquesta fruita augmenta la secreció de bilis i estimula el buidament de la vesícula biliar. Per tant, redueix els trastorns relacionats a aquest desequilibri: pesadesa estomacal, mals de cap, pressió en el costat dret de l'abdomen, etc.

Molta gent evita beure suc de taronges en dejú causa que quan l'estómac està buit i la quantitat de bilis augmenta causa ganes de vomitar o dolor estomacal.

No obstant això caldria suportar aquestes molèsties lleus per aprofitar els beneficis com ara hemoglobinífer la sang i controlar el pes corporal.

Les taronges tenen una bona quantitat d'antioxidants. Aquests s'uneixen a la vitamina C per combatre l'envelliment i alleujar problemes gastrointestinals (per exemple, les úlceres i la gastritis).

També ajuden a millorar la cicatrització de les ferides o accelerar els processos postoperatoris i a prevenir malalties.

Vols conèixer més? Llegeix: 10 maneres creatives de reutilitzar la pela de taronja

La millor opció per esmorzar
Si al tan valorat suc de taronges li afegeixes una cullerada de mel (per reduir el sabor una mica àcid o agre d'algunes espècies) complementaràs al teu esmorzar.

Aquest ingredient amb hidrats de carboni i sucres essencials és una espècie de gasolina per al cos. No et faltarà l'energia en tot el dia!

Una bona idea per gaudir de tots els beneficis dels cítrics ja des de les primeres hores del matí és preparar un suc "combinat".

Ingredients:
1 taronja
½ llimona
½ pastanaga
½ poma
suc per esmorzar

Preparació:
Pela la pastanaga i talla en rodanxes.
Esprem el suc de la taronja i de la llimona.
Treu el cor de la poma i talla-la en galledes.
Passa tot pel vas de la liquadora i processa durant uns segons.
Si vols, afegeix una mica de mel per endolcir.
Beu immediatament (si està molt espès pots afegir una mica d'aigua o glaçons de gel a l'estiu).


No hay comentarios:

Publicar un comentario