6 nov 2016

L'home que ha menjat en tots els restaurants 3 estrelles del món

Aquest paio, és l'única persona que ha estat capaç de provar tots els restaurants tres estrelles Michelin del món!!

El crític Andy Hayler


Ho va fer per primera vegada el 2004 i com que li va semblar poc.... ho va tornar a repetir al 2008, 2010, 2014 i 2016. 
Però la cosa se li comença a complicar: si en el 2004 hi havia 49 restaurants, el 2016 aquesta dada ha augmentat fins als 113. A més, la Guia Michelin tampoc l'hi posa fàcil: ja no només contempla Europa, sinó també altres països com Dubai . Quina manera de patir oi....? 

Andy Hayler és, concretament, crític a la revista Elite Traveler, on compte que en els últims 20 anys ha menjat en restaurants de tres a sis vegades per setmana. Lluny de veure-ho com una feina, es mostra afortunat per poder fusionar el treball amb la passió que sent pel menjar. 

La millor feina del món? No està gaire lluny no..

Amb aquesta experiència culinària a la seva esquena, Hayler ha elaborat la seva pròpia guia amb un sistema propi de puntuació que comprèn de l'1 al 20 per criticar a cop de paladar dels millors restaurants del món.



Què opina Hayler dels triestrellats espanyols? 



A Arzumendi, el restaurant d'Eneko Atxa a Larrabetzu li posa un 19/20. 

Mentre que Akelarre, del cuiner Pedro Subijana, sembla no haver-li agradat tant - el punta amb un 17/20 . 

El mateix succeeix amb el restaurant Arzak de Sant Sebastià i amb el restaurant Martin Berasategui a Lasarte, 1 17/20. 


A Catalunya la cosa canvia, tant al Celler de Can Roca (dels Roca Brother 's) com el Sant Pau de Carme Ruscalleda es mereixen, al seu entendre, un 19/20. Les noves estrelles s'anunciaran a Girona 


També ho mereix a Madrid Diverxo (19/20), del xef Dabiz Muñoz. Finalment, pel que sembla, el triestrellat espanyol que menys li agrada a aquest gastrònom britànic és el restaurant de Quique Dacosta a Dénia (16/20). 


Ara queda per veure, el 23 de novembre quan Michelin desvetlli la Guia Roja del proper any, quin serà el nou tres estrelles que li quedarà per provar el 2017.


Pobrissó... Se li gira feina!! (..Cabrón..!!!)

No hay comentarios:

Publicar un comentario