30 may 2015

Globus Bar

Puntuació: 7

Preu mitjà: 10 - 25€

C/ Fonollar, 7, 08241 Manresa,

Lloc mític de Manresa, que, tot i obrint tot l'any, quan comença el bon temps i "el caloret!" és quan més se'n recorda un d'ell. Ja que té la millor terrassa ( o mes ben dit, jardí) més gran i més maco de Manresa i rodalies!!
És un restaurant amb aire bohèmic, que des de que tenim us de raó, i si la memòria no ens falla, no han remodelat ni modernitzat mai. Sempre està igual! Tot i això, és un local on sempre ens hem sentit molt a gust. I a més, amb tota la moda aquesta del "Vintage" i el "Retro", ni se'ls hi passa pel cap fer pas reformes!!
Bé, ens van entrar una mena d'antull* (*desitg), d'anar.hi a sopar, a mitja tarda, i gaudir de la mega-terrasseta; però colló, ja al vespre, la veritat és que fotia una rasca, que qualsevol s'estava assentadet i quietó fora al carrer!...així que vam optar per sopar dins.

Tenen una carta molt extensa de coses bones: amanides contundents i variades, taules d'embotits, les millors truites de Manresa, creps,... i moltes coses bones!

Nosaltres anàvem amb la idea de fer una amanida i truita, i això és el que vam demanar: 

Amanida de cous-cous, amb bacallà, tomàquet, favetes, gambes; i xampinyons i ceba marinats: Un plat sorprenent!! De primeres, ens venia de gust menjar fulla verda, però al veure aquesta, vam canviar d'opció; i vam ben encertar! És diferent a la resta, i una cosa que no havíem provat mai! Sobretot pel tema del marinat del xampinyó i la ceba! Que encara no sabem si ho estava amb vinagre o soja...
Bé la veritat, que va ser molt bo i molt ben fet!


Truita de espinacs amb bacó, xampinyons i formatge: Buf buf!! Quina cosa més bona! S'ha de dir que les truites les claven eh! Estava esponjoseta i al punt! I es notaven tots els ingredients! Brutal!



i mai faltant a les tradicions, els postres!

Crep de Grand Marnier: Que bé, crep clàssic, però que s'ha de saber fer. I aquí, ja es veu que el tema creps el tenen ben dominat. Estava perfecte! Cada mossegada, recordava a un glop de un Ron cremat! I quan te'l acabes, no saps si cantar una havanera, o ja parles francès, amb l'alcohol que't puja al cap...



Consell pel Criticat: Si una cosa treu de les caselles a més d'un, és l'estona que poden arribar a tardar a portar-te el plat a taula! Val més que us ho prengueu en calma si hi aneu per primera vegada! Tranquils que no s'obliden de vosaltres, encara que ho sembli! Creiem que haurien de posar el seu lema penjat en una pancarta gegant: VAL MÉS TARD QUE MAI! Perquè ja dies, que podríes acabar-te tot un llibret de Sudokus, gastar la bateria del teu mòbil, que et comencin a caure malament els que estant assentats amb tu, i fins i tot llegir-te tota la triología de les 50 ombres de Grey!!

PD: creiem que també segueixen la moda del "slowfood"...

Puntuació:

Neteja: 7 plàtans

Atenció: 6 plàtans

Menjar: 8 plàtans.

Total: 7 plàtans.


No hay comentarios:

Publicar un comentario