14 abr 2016

Aigua, ni poca ni molta




Sempre hem sentit que 2 litres d'aigua són els que necessitem i/o hem de beure per portar una vida ben saludable... Però, què coi passa si ens passem de la quantitat i a sobre únicament bevem aigua??


Doncs senyorets i senyoretes, les coses no són tant sanes com ho pinten... :

Com amb quasi tot a la vida, abusar de les coses és dolent. Com en aquest cas, beure massa aigua pot recarregar els nostres ronyons, fent que les funcions renals vagin més lentes i produeixin retenció de líquids o fins i tot augmentar la tensió.


Tot i que per ser exactes , generalment un ronyó sa pot filtrar entre 800 i 1.000 ml d'aigua per hora. Volum suficient per què no ens intoxiquem. Això si, beveu lentament!



Si abusem de l'aigua, estem corrent el risc d'eliminar del nostre cos substàncies que ajuden a mentre l'equilibri. Com per exemple el sodi. Si ens passem diluirem aquest mineral, fonamental en la regulació de fluids.


També ens pot passar, sobretot a certes edats, amb un altre mineral necessari com el calci. També corre el perill de consumir-se, fent perdre tots els seus beneficis abans de ser absorbits pel propi cos.


Aquests són perills que no semblen gaire importants, però que a la llarga poden desencadenar altres conseqüències.




Així que aneu alerta!



No hay comentarios:

Publicar un comentario